Ето ги първите кандидати, които са готови да последват Слави

OFFNews 02 февруари 2018 в 14:15 44548 11

Шоуменът Слави Трифонов стартира подбора на кандидатите, желаещи да се включат в политическия му проект.

На живо във фейсбук на страницата му Слави Т. Трифонов в момента се излъчват интервютата с тях.

Риалити събитието протича по добре познат сценарий от други инициативи на "Шоуто на Слави". Кандидатите сядат на столче пред гологлавия водещ, представят се и споделят възгледите си.

За разлика от другите формати обаче в "политическото жури" не са сценаристите на предаването на Трифонов, а учени, които шоуменът от Учиндол представи като "хора с изключителни качества, които живеят в чужбина, но продължават да милеят за това, което се случва у нас". 

При подбора на кандидат-политиците помагат Атанас Раденски, професор от университет в Ориндж Каунти, Йордан Бъчваров, биолог, мениджър на лаборатория в САЩ и Иван Нинов, генерален мениджър в университет в Доха, Катар.

Трима от първите четирима, допуснати до интервю, се оказа, че са живели и учили в чужбина. 

Първа пред Слави и журито застана Неда Калчева, която е програмист. Тя разказа, че родителите ѝ са артисти и че е отраснала в Солун преди да продължи образованието си в САЩ.

"Темата, която ми е близка, е електронното управление. За мен начинът да се оправим в България е да създадем невъзможност да се краде и да има корупция. Законите не са достатъчни, необходимо е да изпреварваме събитията. За това могат да ни помогнат блокчейн технологиите, каквито в Естония се използват от 10 години", обясни Калчева. 

Следващият кандидат-политик бе Петър Анастасов, 47-годишен от Ботевград. Той се оказа хирург, живял в Америка, специализирал клинична неврофизиология в Далас.

"Преди 7-8 години се завърнах. Викат ми Комара. Като се качих на колата в САЩ и спрях да спортувам, станах така", обясни пълничкият мъж.

Той смята, че вече трябва да мислим за децата на нашите деца.

"Трябва да се борим за бъдещето. Имаме отрицателен прираст - на 100 000 починали 46 000 родени. Здравеопазването трябва да се натисне и да се промени из основи. Най-важно е да има конкуренция на Здравната каса. Трябва да има няколко, но с участие на държавата", посочи Атанасов, когото Слави определи като "голям сладур".

След него пред Слави застана Иван Шишков, който се оказа на 31 г. от Севлиево. Той обясни, че е мениджър за Източна Европа в британска логистична компания, икономист, специалист по застраховане.

Живко Седларски, на 37 години, от София се оказа, че също е емигрант, който се е завърнал у нас. Той завършил данъчно право във Франция и работил за голяма кантора в Париж и Мароко. От 2010 г. обаче се върнал в България, оженил се и вече имал две дъщери.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

11

Стефан

04.02 2018 в 23:17

СупЪр! Къде са следващите? Нали нещо към 4 000 бяха?
:))

9034

9

JAusten

03.02 2018 в 09:33

Интересно какви ще са критериите. Ще има ли въпроси, които да измерят морала, как разпознава добро от зло. Защото успял, интелгентен, знаещ, не е достатъчно.

7900

8

Aleksa Vukotic

02.02 2018 в 21:27

Преди да се наредят на опашката за политици, не е ли редно кандидатите да се поинтересуват аджеба каква му е програмата на куция дългуч. Може да се кани да възражда хитлеризма или пък диктатор от друг сорт, пък ние да не знаем. Странно е уж образовани и умни (второто явно не е задължително) хора да са готови да станат политици от партия, за която не знаят какви и са намеренията и накъде ще ги поведе слепия.

7568

6

Tabadatko

02.02 2018 в 18:19

"Здравеопазването трябва да се натисне и да се промени из основи". Доста ненаучно. Иначе дано стане от това партия. Сгромолясването ще прилича на експеримента България без Цензура, но по 100.

21061

5

рамбо

02.02 2018 в 17:27

Очаквам накрая да има и гласуване на зрителите с СМС-и, напълно в стила и на другите реалити програми, които се правят с единствената цел продуцентът да си понапълни гушата. А това, че от такова предаване политик няма да излезе мисля, че е ясно на всички

11977

4

МБ

02.02 2018 в 16:24

ДежА вю, при царя. На дебатите, преди да станат министри Милен и Ники добре се представиха, но после...леле мале... особено М. Велчев.
Прави се като в приказките: Тръгнал по света най-малкият син да си търси късмета. По пътя си срещнал жабата, дългия и т.н. По-късно, с преплуване, жабата ги пренесла през река, дългъя ги прехвърлил през планина, и т.н. Всички, които събрал малкият син, му били полезни. Но само на него!

Дали Слави не се гласи да играе малкия син? Веднъж тиквичката за вода (царя), втори път...(Бойко), еее, ще допуснем ли и за трети път някой (Слави) да ни изиграе?! То да беше само за трети - от 28 години все така ни работят

15414

3

Hihi1981

02.02 2018 в 15:24

Това ли ще са следващите министри?Против хората нищо ,ама ръководството нещо не ми харесва!Нямам желание още някой да се и учи И да ни управлява!

11800

2

limlim

02.02 2018 в 14:47

"Да последват Слави"??? Че той тръгнал ли е нанякъде?