Екоминистърът иска да направи вноса на стари коли неизгоден

OFFNews 06 юни 2017 в 09:46 10911 4

Вносът на стари коли у нас трябва да стане неизгоден, за целта държавата да предприеме мерки срещу продавачите на трошки от Западна Европа. 

Това заяви еко министърът Нено Димов по БНТ. Той предлага още фирмите, които свалят катализатори на автомобили, да бъдат наказвани. 

Димов подчерта, че основен приоритет на екоминистерството е опазването на чистотата на въздуха. За да се подобри то, еколог № 1 разви идеята социално слабите семейства да получават отоплителни уреди на пелети, вместо дърва и въглища за зимата. Финансирането може да стане от еврофондовете, смята Димов. 

По думите му пречиствателните станции по Черноморието като цяло са готови да поемат сезона. В края на септември пък започва изграждането на разширения на съоръженията в Златни пясъци, в "Св. св. Константин и Елена" и станцията, обслужващата Китен и Приморско, уточни той.

С тези три проекта ще се обхванат на практика всички големи курорти, но ще останат като проблемни места малки градчета, чието население нараства в пъти през лятото. Като типичен пример Димов посочи Синеморец. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20699

4

Новак

06.06 2017 в 14:58

А какво смятат да направят , за да се купуват нови коли? Едва ли някой на който не му е проблем да си купи нова кола ще кара стар таралясник.
Но за такива мерки трябва акъл, а тези нямат такъв.
На това му се вика синергия - Тиквата е глупав и "Патриотите" са глупави , а народа очаква като се съберат да направят нещо умно. Е, няма такъв филм.

13709

2

Маргарит

06.06 2017 в 11:43

Не е бързо. Той така си е дошъл, просто не сме го знаели досега.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки