Дупката в бюджета на МВР е 210 милиона лева

OFFNews 16 ноември 2014 в 14:06 4064 2

Снимка mvr.bg

"Дупката" в бюджета на МВР може да достигне 210 млн. лв., прогнозира министърът на вътрешните работи Веселин Вучков при представянето на състава на политическия му кабинет.

Той уточни, че 98 млн. лв. от тях са прехвърлени от парите на МВР в бюджета на здравната каса.

Част от недостига, в размер на 85 млн. лв., най-вероятно ще бъде компенсирана чрез преструктуриране в министерството, каза Вучков.

Той обаче е категоричен, че трудовите възнаграждения на служителите на МВР са гарантирани.

Продължението на съоръжението на българо-турската граница е част от коалиционната формула, с която ще се съобразим, посочи вътрешният министър.

По думите му по този начин ще се постигнат два положителни ефекта – насочване на имигрантите към граничните пунктове и ограничаване до голяма степен на трафика на хора.

Вучков посочи, че неговата дясна ръка за работа в Народното събрание ще е зам.-министър Красимир Ципов. Основните му задължения ще са свързани с процеса на нормотворчеството - законови и подзаконови нормативни актове, и връзките с парламента. Амбицията ни е всички предложения в областта на сектор сигурност, включително и предстоящи промени в МВР и ДАНС, да бъдат подложени на задълбочен обществен дебат, преди Законът да се представи за разглеждане в парламентарните комисии, заяви Вучков.

В ресора на Ципов влиза и общата координация във връзка с миграционната политика. Той отбеляза, че ще държи не само на спазването на сроковете, но и на адекватните отговори, които МВР дава на запитванията по Закона за достъп до обществената информация.

Вучков обяви, че заместник-министър Филип Гунев ще продължи мандата си в МВР от служебното правителство и ще отговаря за социалния диалог в качеството си и на председател на Съвета за социално партньорство. Филип Гунев ще поеме отговорностите в сферата на международното сътрудничество на вътрешното министерство, както и връзките с неправителствения сектор. 

При представянето на третия заместник-министър Цвятко Георгиев, Вучков изтъкна дългогодишния опит на своя колега в областта на сигурността. Той посочи, че негов ресор ще е планирането и управлението на бюджета на МВР, както и ръководството на обществените поръчки.

За началник на политическия кабинет е назначен Златко Тодоров, който до 2007 г. е заемал различни изпълнителски и ръководни длъжности в МВР, бил е депутат в две Народни събрания и сътрудник към Комисията за вътрешна сигурност и обществен ред.

Връзките на вътрешното министерство в НС ще са отговорност на новия парламентарен секретар Любомила Станиславова, депутат в 41-то НС и преподавател.

Светлозар Лазаров остава засега главен секретар на МВР, заместник-главен ще е Георги Костов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки