Духовник? Цигарения митрополит на Русия е второразредно съветско ченге с $14 млрд. от безакцизни цигари

OFFNews 07 март 2018 в 10:49 14096 8

Валери Симеонов

Снимка БГНЕС, архив

Валери Симеонов

Вицепремиерът Валери Симеонов избухна остро срещу руския патриарх Кирил, позволил си да говори назидателно на българския президент.

"Патриарх Кирил трябва да е ясно на хората какъв е. Той не е слязъл от небесата. Той не е слязъл от рая и не е пратеник на Господ Бог Исус Христос. Патриарх Кирил е известен като Цигарения митрополит на Русия. От 1996 г. той има 14 милиарда долара от внос на безакцизни цигари. Тоя хитрец е внесъл безакцизни цигари и 4 милиарда вино за нуждите на църквата безакцизно за нуждите на църквата. Тоя същият има частен самолет, има вила в Швейцария. На тоя часовникът му е 30 хил. и тоя същият да има наглостта да раздава правосъдие пред българския президент", заяви Симеонов в интервю за "Денят започва" по БНТ тази сутрин.

"Я си представете нашият Неофит да отиде в Русия, да застане срещу Путин и да започне да му тропа по масата и да му казва: „Абе, ало, ти откъде падна, бе? Ти не знаеш ли Кирил и Методий какви са?“. Какво ще стане с него?

Византийци ли са Кирил и Методий, както неграмотно твърдеше Путин? Че това едва ли не била византийска азбука. Можете ли да си го помислите?", попита Симеонов.

Той не се съгласи с твърдението, че патриарх Кирил е източноправославен духовник, както го нарече водещият.

"Когато се споменават жертвите в тези сражения, тоя да им вади костите, да ги изхвърля от историята. Какъв е тоя? Това не е източноправославен духовник. Това е агент Михайлов от съветското КГБ – доказано! Второразредно съветско ченге да дойде и да ми казва кое е истина и кое – не – извинявайте, няма как да стане."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

8

El Commandante

08.03 2018 в 05:56

Не знам също така дали Путин е неграмотен, но се питам ако майка ти и баща ти са византийски аристократи-ромеи, то ти какъв си? А Брат ти?

Българи? От Своге?

77927

7

El Commandante

08.03 2018 в 05:39

Второразредно ченге с 14 милиарда?

Бахго, завиждам.

А иначе не мога да разбера за какво се напъва Далавери, след като Президента ни изключително елегантно и дипломатично постави Хисарския.....ъъъ, не, Руския поп на мястото му и го накара да млъкне.
Кому е нужна тая клоунада?

15414

6

Hihi1981

07.03 2018 в 21:54

Браво,истината боли!

12182

5

sawall

07.03 2018 в 15:44

С изненада откривам, че Валерката може да е говедо и грубиян, но е българско говедо и грубиян. А аз го мислех за руска пионка, като аверчето му Лидеров.

9000

4

Petio Petkov

07.03 2018 в 14:19

Руският патриарх си е грижа на руснаците, ако не казва лъжи по наш адрес. Мен повече ме интересува в правителството ни има ли контрабандисти на амфетамини и производители на безакцизни цигари, ортаци на мутри и собственици на милиарди в офшорни банки. Тук да се прояви Валери (що ли пък му казват някои Далавери), има поле ако не за смели действия, то поне за смели приказки. Иначе го бива да се прави на мъж пред турските баби.

5900

1

Johannes Marx

07.03 2018 в 11:25

Валерката е най-заблудената уфсъ от всички патриоти. Ако не си русофил, ти не си патриот. разбира се, че нашите суеци прекалиха да отдават почит на разни малки формации, които не са представлявали държави. На нашите политици им треперят гащурята, да не ги обявят преклени русофили.