ДПС: Доган няма нищо общо с "Цанков камък"

OFFNews 15 август 2017 в 12:55 7889 8

ДПС излезе със съобщение и призив да не се замесва името на почетния им лидер Ахмед Доган в проекта Цанков камък. 

Темата се превърна в ябълката на раздора между ГЕРБ и БСП през последните дни, а името на Доган беше споменато в медиите като един от участвалите в проекта. 

В съобщението си до медиите от ДПС казват, че Доган дори не е бил консултант по този проект. Декларацията на партията изглежда странно върху факта, че през 2010 г. парламентарната комисия за за борба с корупцията и конфликта на интереси излезе с доклад, че Ахмед Доган е нарушил закона, като не е декларирал приходите си от консултантските договори по четири енергийни проекта, включително и от "Цанков камък". След това петчленен състав на Върховния административен съд постанови само, че конфликт на интереси с получаването на милионните хонорарите няма.

Декларацията на ДПС без редакторска намеса:

Пропагандната машина и почините на черния ПР, които се проявиха в разразилата се кампания, намесваща името на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган с проекта "Цанков камък", както и всякакви спекулации по темата, са опит за отклоняване на общественото внимание от корупционните скандали и управленската безпомощност и некомпетентност , които белязаха първите 100 дни на правителството.

В тази връзка заявяваме, че д-р Доган не е и не следва да бъде свързван нито с проекта "Цанков камък", чиито консултант не е и никога не е бил, нито с каквито и да е други спекулативни твърдения.

Всеки опит за реализиране на внушения в стил "теория на конспирацията" погазва етичните и професионални медийни правила, а всяко съучастие в производството и тиражирането на фалшиви новини от страна на представителите на управляващата партия, коалиционните й партньори, както и на медиите, които ги публикуват, отдалечава България от европейските стандарти. Нещо повече – подава тревожни сигнали към европейските ни партньори за състоянието на демокрацията в страната, която ще поеме председателството на Съвета на ЕС само след по-малко от 5 месеца.

Години наред името на Доган се свързва с Цанков камък. Срещу лидера на ДПС се водеше дори дело за хонорара, който той е взел за проекта. Делото приключи с оправдателна присъда, като на почетния лидер на ДПС дорти бяха платени разноските по делото. Неведнъж Доган е впряган и като един от малкото специалисти, които разбират хидроенергетика. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10538

8

Black Hex

15.08 2017 в 15:57

не съм ти объркал ника, мислех постоянно как трябва да напиша к.пеле и накрая излезе севтопеле. честито!

10538

7

Black Hex

15.08 2017 в 15:55

севтопеле неуки.

10538

6

Black Hex

15.08 2017 в 15:27

Още една платена ковра от тийма на Азъбъ.
Найс. В отбора на насо, данван, косата, мусура, ленка, гароне, иян и прочие парцали добавяме още един сайдисан прошляк.
Колко празна трябва да ти е главата за да се кръстиш "мусур" (в превод боклук)? Сигурно взема допълнителна премия за този ник?
Увеличи ми снимката, там е написано послание за теб!

12001

5

Севтопол

15.08 2017 в 15:15

Махни тая снимка. Може да те хареса някой.

12001

4

Севтопол

15.08 2017 в 15:12

Я! Black Hex. Здравей, боклук! Как я караш? Извинявай, че не те видях по-рано.

12001

3

Севтопол

15.08 2017 в 15:08

Доган няма нищо общо с "Цанков камък", БСП – също. А Бойко ще го дават на австрийската прокуратура. Те това се вика справедливост по комунистически. Те така са управлявали 45 години. Ало, БСП, вече сме 2017-та година. Оня народ, дето ви гледаше като малко дете майка си, помъдря и днес не поддава нито на големите ви измислени пенсии, нито на фалшивите ви социални програми.Значи е време да късате лентичката.

10538

2

Black Hex

15.08 2017 в 13:58

Я платената хокърка от медиапул и клупзет се появила и тук!
Здравей боклук! Как я караш?