Дончев: Престоят ми в ЕП ще бъде кратък

OFFNews 10 март 2014 в 08:22 1975 5

Томислав Дончев

Снимка БГНЕС

„Престоят ми в Европейския парламент ще бъде кратък. Ще има повод да се върна в България. Например, това ще са едни предсрочни избори.“

Това заяви в ефира на БНТ бившият министър по европейските фондове Томислав Дончев. Миналата седмица на конгреса на ЕНП в Дъблин лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че именно Дончев ще оглави листата на партията на предстоящите евроизбори.

„Продължавам да считам, че мога да бъда по полезен тук. Но тук, за добро или лошо, тези избори ще бъдат избори за България. Когато залогът е такъв, няма как да стоя отстрани.

След толкова много номинации и такова доверие, отказът ми тук би означавал предателство“, коментира Томислав Дончев.

Бившият министър обаче изрази увереност, че съвсем скоро в страната ще има предсрочни избори. Той обясни, че се е разбрал с лидера Борисов да се върне в страната, за евентуална предсрочна кампания.

Във връзка с останалите кандидати в листата на ГЕРБ Дончев заяви, че още нищо не е решено окончателно. Той все пак посочи, че сред номинациите има депутати, евродепутати и бивши министри на ГЕРБ.

Във връзка с еврокомисар Кристиналина Георгиева, която бе спрягана за евентуален водач на листата, Дончев заяви:

„Г-жа Георгиева е действащ и добър комисар. За мен най-важното е тя да продължи да изпълнява функциите си за комисар. България не може да изпусне подобна позиция в момента.“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews