'Десните сили приличат на италианско семейство в тъжен развод, което се замеря с чинии'

Кметът на Мирково покани десните лидери на обща среща в общината

OFFNews 25 ноември 2017 в 20:52 5176 2

Не е най-добрият начин да тръгваш нанякъде, като поставяш условия „без тоя, без оня” предварително. Така няма да стане. В момента десните сили приличат на италианско семейство в тъжен развод, което се замеря с чинии.

Това заяви кметът на Плевен Георг Спартански на кръгла маса „Региони в растеж, а регионите в застой...”, посветена на местните политики. Във форума взеха участие кметове, председедатели на общински съвети и общински съветници от Реформаторския блок.

Ако омразата, която партийните лидери излъчват по телевизията, се превърне в електричество, ще задвижи електрическа централа, каза Спартански.

Ако не намерим път за обединение по места, на следващите избори ще си счупим главата. Успешни сме само, когато сме заедно. Затова толкова пъти печелим в Плевен – първо, защото показваме човешко лице и второ, защото вдясно сме били винаги заедно, независимо от политическите катаклизми между големите вождове в София, заяви още кметът на Плевен.

Не го виждам това всеки да си копае в дворчето с 20-30-50 съмишленика, за които твърди, че са най-умни. Лидерите ще се родят естествено, но първо трябва да седнем на една маса, категоричен е той.

По думите му, десните трябва да намерят национални каузи, които на достъпен език да представят на избирателите. За него такива са демографската криза, здравеопазването и образованието.

На форума Цветанка Йотина, кмет на община Мирково, също се обяви за обединение на десните.

Като кмет на най-синята община, поемам ангажимент да поканя десните лидери в Мирково, на неутрален терен, да се разберат и да проведат моралния разговор, който е нужен, призова Цветанка Йотина.

Никой няма да иска да напуска градовете и селата, ако има възможности за работа и развитие на местно ниво. Единственият път напред е обединение в дясно и пълна децентрализация, заяви кметът на Добрич Йордан Йорданов.

Страната затъва, защото реформаторската общност не е представена в парламента. Без нея няма и реформаторски ценности, каза по време на дискусията лидерът на ДБГ Димитър Делчев.

Не бива да се чудим защо корупцията е навсякъде, защо се взимат антиевропейски решения – причината е, че няма коректив, твърди Делчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17156

2

aviatora

26.11 2017 в 09:12

Ooooo, тези поредпи курвички на бойко много откраднаха и се натискаха до последно да го подкрепят, за да крадат от обществени поръчки! Сбогом и на вас, курви.

7551

1

reKontra

26.11 2017 в 03:11

Делчев, предизвиквате повръщане с призивите си.Оглавявате един политически труп. Благодарение на "реформаторските" трикове се докарахте И ни докарахте до това дередже. Със стари курви...нали знаете нататък.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки