Депутатите на ГЕРБ напуснаха парламента, за да бранят Борисов (галерия)

Йорданка Веселинова 25 май 2023 в 09:50 6056 2

Парламентарната група на ГЕРБ-СДС

Снимка БГНЕС/ЛЮБА ФИЛИПОВА

Парламентарната група на ГЕРБ-СДС напусна залата.

Цялата парламентарна група на ГЕРБ-СДС напусна парламента, за да защити Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ днес е призован на два разпита в Софийска градска прокуратура и във Върховната касационна прокуратура. В 10 ч. той ще дава показания по  делото "Барселонагейт". След това ще бъде изслушван и по обвиненията за злоупотреба с власт.

В понеделник от Софийската градска прокуратура разпространиха две съобщения, свързани с лидера на ГЕРБ. В първото от държавното обвинение съобщиха, че делото "Барселонагейт" не е "на трупчета", по него се работи и се правят преводи на множество документи от чужбина. Твърди се още, че по досъдебното производство тепърва ще бъдат назначени експертизи и разпитани още свидетели. Във второто се цитираха новопостъпили сигнали, един от които е от гражданско сдружение и уличава за корупция и злоупотреба с власт. 

Заради напускането на депутатите на ГЕРБ кворумът бе провален, а с това и приемането на законопроекти. При регистрацията в зала имаше само 89 души, заради което бе дадена 30-минутна почивка. Не за първи път групата на ГЕРБ напуска зала, за да брани лидера си. Същият сюжет се разиграваше миналата пролет при ареста на Борисов. Тогава депутатите първо се събраха пред дома му в Банкя, а на следващия ден, след бурни декларации, напуснаха НС и организираха малоброен протест в подкрепа на Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков