Денков за масовите оставки на областни управители: В работата им няма място за политически изказвания

OFFNews 14 юни 2023 в 10:54 2647 1

Николай Денков

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева, архив

Николай Денков

Днес няма да избираме нови областни управители. Сегашните ще продължат да изпълняват задълженията си и ще бъдат замествани поетапно, когато сме сигурни, че новият човек ще може да изпълнява подходящо функциите си – обяви в началото на правителственото заседание премиерът Николай Денков след масовите оставки на областни управители, назначени от служебната власт. Всички те обявиха официално напускането си на 12 юни.

"В работата на областните управители няма място за политически изказвания, освен ако някой от тях няма политически амбиции, свързани с предстоящите местни избори", подчерта Денков по повод изразени от някои от тях политически мотиви за напускането.

Втората тема във встъпителните му думи бе наводнението.

"На 12 юни, понеделник, в Северозападна България се изляха проливни валежи, които в област Берковица, в района на село Врачеш, добиха стихийни размери. Близо 70 литра на квадратен метър за няколко часа. Това постави под риск живота, здравето на хората, предизвика сериозни материални разрушения и отнесе пътна настилка. Искам да благодаря на хората, които се отзоваха веднага“, посочи Денков.

Екипите на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ бяха там още вечерта. Цяла нощ работиха. Успоредно с това поделения на Българската армия се включиха там, където е необходима жива сила, за да може да се възстанови движението, да се разчистят отломките“, припомни премиерът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2099

1

Mateevk

14.06 2023 в 14:02

А, не е така! При справяне с всяко наводнение има най-малко два възможни подхода - ляв прогресивен и десен реакционен подход. Така излезе вчера от думите на областния в оставка на Пазарджик. Той просто не могъл да понесе как се сформирало това правителство! Ами по предвидения в конституцията начин се сформира.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки