ДБГ замразява членството си в РБ, иска оставката на Борисов и предсрочни избори

OFFNews 11 март 2018 в 09:18 11239 6

ДБГ замразява членството си в РБ, иска оставка на Борисов и коалиция срещу ГЕРБ

ДБГ замразява членството си в Реформаторски блок и няма да участва в органите на управление на коалицията, съобщиха от партията. Решението е взето от Националния съвет на партията, като поводът е липсата на опозиционност в политиките на Блока.

ДБГ поставя няколко условия, които, ако не бъдат изпълнени в рамките на един месец, ще са причина за напускане на коалицията.

От ДБГ настояват за незабавна оставка на премиера Бойко Борисов и "корупционното му управение". От партията искат предсрочни избори и създаване на антиГЕРБ коалиция и на "антиГЕРБ общности по места, които да са в основата на алтернатива на наложеното от ГЕРБ задкулисно управление". 

Настоява се и за изготвяне на реформаторска платформа с акцент върху смели действия в сектор сигурност, за повишаване на доходите, подобряване образованието и ефективна борба с корупцията.

От ДБГ оценяват, че в страната има необходимост от силна демократична общност, която е готова да се противопостави на "пълзящата диктатура на ГЕРБ, пренесена в общините през феодалния модел на управление".

В решението на Националния съвет на партията се посочва, че има опити на част от членовете в Реформаторския блок да легитимират и защитават грешни решения от страна на управляващите, в това число и срещи между членове на РБ и представители на правителството, противно на всички принципи и решения на коалицията. 

От партията смятат, че има недостиг на политическа воля за изграждане на реформаторски общности по места, които да се противопоставят на корупционния и феодален модел на управление на общините. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7447

5

MeduimShark

11.03 2018 в 20:02

Искате да кажете, Кунева си замразява членството. Те в тая партия не могат да съдерат и едно каре за белот.

11671

3

безпартийна

11.03 2018 в 11:04

Тези имаха избиратели докато Кунева от лакомия за власт, не ги предаде. Интересно е, ще ги приемат ли в Политическия съюз на ПЕТТЕ партии. Защото от РБ ще останат Божо-трикът, Петър Москов и Борислав Великов. БЗНС ги напусна отдавна.