Държавата не дава Чинията на Бузлуджа на БСП без пари

OFFNews 22 юни 2017 в 14:41 7390 6

БСП не може да получи паметника "Бузлуджа" без пари. Законът за държавната собственост беше променен на 7 февруари 2017 г. Юридически лица и политически партии не могат да получават имоти държавна собственост безвъзмездно. 

Това заяви министърът на регионалното развитие Николай Нанков след среща с ръководството на БСП. Той обясни че на срещата са обсъждани други варианти, като отдаване на паметника под наем и закупуването му чрез тръжна процедура. Нанков каза още, че кметът на Казанлък също изявил желание да стопанисва паметника. По думите му данъчната оценка на монумента е около 110 000 лева. 

Корнелия Нинова: Аман от номерата на Бойко Борисов

„Шокирана съм от това, което разбрах. Аман от номерата на Бойко Борисов. Първо елате си вземете Бузлуджа безвъзмездно, а сега ни обясниха, че това не може да стане“, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след срещата с Нанков, съобщиха от пресцентъра на БСП. Тя обясни, че много правителства подред не могат да се грижат за паметниците, включително и този на Бузлуджа, който се руши. „Ние желаем да го вземем, за да го реставрираме и поддържаме“, заяви председателят на БСП и допълни, че от една седмица, откакто левицата е изявила това желание, са се явили много кандидати - политически лидери, политически партии, НПО-та, юридически субекти, физически лица По думите й изведнъж и общината в Казанлък, и областната управа на област Стара Загора са се сетили, че и те си го искат, за да започнат да го стопанисват, след като години наред са го оставили на произвола.

„Това говори едно – съсредоточава се цялата енергия, само и само да не се получи паметникът от БСП“, подчерта тя.
Корнелия Нинова благодари на министъра, че търси варианти - какво да се прави оттук нататък. Тя обясни, че се предлагат на БСП различни варианти на възмездно прехвърляне, които предполагат търг, на който ще се явят много кандидати, наем и редица други неща. „Това е само начин да не се случи това,което желаем – да запазим един архитектурен паметник за България и един партиен символ за нас“, категорична бе лидерът на БСП. 

Нинова заяви, че са били обсъдени с юристи различните варианти и във вторник ще бъдат обсъдени на ИБ на БСП, за да бъде взето решение. „Нашето желание остава. за прехвърляне на собственост, за да можем да се заемем сериозно, като собственици, и да имаме гаранции, че с инвестиции ще се развие проектът“, каза още тя. Председателят на левицата коментира, че има голям интерес за възстановяването на паметника, но има и други интереси, които искат да попречат. „Продължаваме тази битка. Борисов да намери начин да си изпълни обещанието“, заключи Корнелия Нинова. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

4

Denis Rizanov

22.06 2017 в 17:42

Еми такъв ви комунистическият боклук бойко - лъжИ и мажИ.
Има решение на МС. Черно на бяло! Той го е парафирал дет се казва, влез и чети.
Решиение на Министерски съвет №731 от 2011г.

Не е като да няма.
А това са думите му няколко месеца преди това:
Бойко Борисов съобщи, че на 28 септември правителството ще вземе решение за още един символ на социализма - т.нар. Чиния на Бузлуджа. „И земята, и сградата отстъпваме на социалистическата партия - да си я гледат и да си я поддържат," добави той.

гербаджи лъжливи. крадци и мошеници. оставили тук удна стара минджа да им лъска имиджа...

42249

2

Denis Rizanov

22.06 2017 в 16:20

бойко лъжеца отново се отметна от думата си. Не му е за първи път.
"Елате си вземете паметника"... пък сега какво? Не го дава.
:)

това е герб - "лъжИ и мажИ!" Няма изненадани, давай нататък.