Да, България: Президентът да свика КСНС заради контрабанда от Булгартабак

OFFNews 30 ноември 2017 в 12:48 5710 2

„Движение Да, България“ внесе в парламента искане за съставяне на анкетна комисия, която да провери информацията за „продуктите, идващи от българската компания „Булгартабак“ и превърнали се в източник на контрабанда“ и посочени в доклад на турската служба за борба с организираната престъпност и контрабанда.

"Когато докладът стана публичен, главният прокурор каза, че той не представлява годен повод да се самосезира. От наша гледна точка има пореден отказ на прокуратурата да разследва целия сплит от твърдения и съмнения, свързани с "Булгартабак", заяви пред журналисти председателят на "Да, България" Христо Иванов.

От "Да, България" настояват парламентът да образува специална анкетна комисия, с която да направи парламентарно разследване във връзка с цялата история около "Булгартабак", започвайки от приватизацията на предприятието.

"За "Булгартабак" давността не е изтекла и не се налага промяна в Конституцията​ - прекрасен повод и управляващите, и прокуратурата да покажат воля за разследване на приватизационни сделки", каза още Христо Иванов.

„Да, България“ призова президента Румен Радев да свика заседание на Консултативния съвет по национална сигурност.

По-рано тази сутрин активисти на партията поставиха надпис пред офиса на Булгартабак - "CONTRABANTABAC corruption without frontiers" (б.ред. - Контрабантабак - корупция без граници).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12373

2

Emigirl

01.12 2017 в 15:32

Откога Христо Иванов казва на президента какво да прави?!

12860

1

newfoundland

30.11 2017 в 18:12

Да, България вече се чудят с какво да се захванат, че да ни ги забравят съвсем. Добре, че Прокопиев им дава пари за медиини изяви още.