''Да, България'' поглежда към ЕНП, иска ДБ да стане водеща дясна сила

OFFNews 02 декември 2023 в 16:27 3959 4

Христо Иванов

Снимка БГНЕС

Христо Иванов

"Да, България" ще кандидатства за членство в Европейската народна партия (ЕНП), където е и коалиционният ѝ партньор от "Демократична България" - ДСБ.

Това стана ясно от съобщение, изпратено до медиите след провеждане на национален съвет днес.

Партията ще се позиционира в център-дясно, като започва и актуализиране на идейната си и програмна платформа.

От "Да, България" ще проведат и разговори с партньорите си в ДБ за "надграждане" на дясното обединение "като водещ субект в център-дясното политическо пространство.

Започва и вътрешнопартиен дебат за избор на европейско политическо семейство.

Изпълнителният съвет ще организира Национална конференция на „Да, България!“ в началото на месец март 2024 г., която да вземе решение по въпросите, посочени по-горе.

Националният съвет освен това потвърди подкрепата си за кабинета „Денков“, участието си в коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“ и стратегическото взаимодействие между ПП и ДБ за реализиране на програмните цели на управлението на страната.

Решенията на Националния съвет бяха разтълкувани като "завръщане" на Да БГ към дясното политическо пространство, след сътрудничеството ѝ с центристката ПП.

Това става ясно и от изказване на Христо Иванов пред "Дарик" от днес.

“Трябва ни политическа сила, която отстоява десните ценности. Трябва ни политически субект, който дългосрочно може да налага приоритети. “Демократична България” трябва да се върнем към първостепенната си задача да представляваме десните хора, от център-дясна позиция”, каза Иванов.

Въпреки това партията потвърждава коалицията си с ПП и подкрепата за кабинета.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11920

4

Buriata

09.12 2023 в 13:29

Ясно е едно, че ПП и ДБ няма как да вземат мнозинство в парламента, а те са толкова нагли, че ще вкарат държавата в поредна серия от избори ако не стане по тяхното. И това ми било политици. Като в детската градина са, всеки си гледа неговата игра и как да открадне колкото се може повече пари от държавата.

585

3

Stoyancho

04.12 2023 в 11:21

Хубаво нещо е властта, нокогато е в грешните ръце е катастрофално. Това са управляващите, които са най- мразени от народа и с по- нисък рейтинг дори и от Орешарски, когато имаше смелостта и наглостта да сложи Пеевски за председател на ДАНС.

1236

2

БотоксПутю

03.12 2023 в 08:05

По- точно, пророкът на Тиквоний се именува Шиши Магнитский Евроантлатический.

1236

1

БотоксПутю

03.12 2023 в 07:49

Та да си дойдем на думата.Без съгласието и препоръката на поликика от световна величина Боко Мет. Борисов, Ицко Иванов и "Да, Бг" ще гледат ЕНП през крив макарон. Да живее сглобката и Тиквоний Первий Минискнусний и Изпранний и неговия пророк Шиши. Туй е положението булка, както е казал онзи дето .....

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки