БСП ще проверява срещите на премиера, защото не ги уважава и не идва в парламента

OFFNews 07 септември 2016 в 13:04 4722 1

БСП не е съгласно премиерът Бойко Борисов да пренебрегва депутатите и да не се явява на блиц контрола в Народното събрание, за да отговаря на техни въпроси.

Това каза народният представител от БСП проф. Румен Гечев. По думите му обяснението на премиера, че днес има международна среща, е неприемливо, тъй като според него той трябва да си съобразява срещите с дневния ред на Народното събрание.

„Става практика премиерът да не изпълнява задълженията си по Конституция и да не уважава Народното събрание“, категоричен е проф. Гечев.

БСП ще провери каква е тази международна среща на Борисов, заради която той не дойде в парламента. Днес премиерът трябваше да даде обяснение на Народното събрание какви договорености и резултати има за България от срещите му в Турция и Германия, както и какви са очакваните резултати за България от предстоящите срещи за снабдяване с енергийни източници и транзитиране на такива източници през България. Също така министър-председателят трябваше да каже как хиляди емигранти са се оказали на сръбската граница въпреки милионите разходи за охрана на границата ни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки