Божидар Лукарски подава оставка като шеф на СДС

С него си отива и цялото ръководство на синята партия

OFFNews 28 март 2017 в 16:45 9830 11

Божидар Лукарски ще подаде оставка като шеф на СДС на 4 април по време на Националния съвет на партията, научи OFFNews. Във Фейсбук профила си политикът обясни и мотивите си. 

Заедно с Лукарски оставка подава и цялото ръководство на Съюза на демократичните сили.

На 4 април ще се проведе и Национална отчетно-изборна конференция, на която ще станат ясни новите ръководители на партията. 

Лукарски е вторият десен лидер, който подава оставка след изборите. Вчера лидерът на ДСБ Радан Кънев хвърли оставка след провала на изборите. 

Ето какво написа във Фейсбук Лукарски: 

Приятели, във връзка с резултатите от изборите поемам своята отговорност като председател на СДС и подавам оставка. Това е мое лично решение и морален акт. Винаги в историята на СДС, когато резултатите от изборите са били лоши, председателят е подавал оставка.Заедно с мен оставка подаде и цялото ръководство на СДС.

Знакът, който получихме, е ясен - 300 000 десни гласоподаватели останаха непредставени в парламента. На всички ни вече е ясно, че са необходими обединителни процеси вдясно, защото разделени не показваме никаква сила и автентичната десница остава непредставена. Естествено, че има вина и в Реформаторския блок за този резултат и затова аз поемам своята отговорност. Не абдикирам от политическия живот, но под каква форма ще участвам, ще обмисля допълнително.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21272

11

Гароне

28.03 2017 в 23:00

Христо Иванов остана.

13277

10

66

28.03 2017 в 22:52

източиха ми кредитната карта

могат да ми източат и здравната карта

от отпечатъка от средния пръст какво ще източат ? ;)

борбата е партизанска - кой да прави пластиките за картите ?

КОЙ ОТ ДЕРИВАТИТЕ НА БКП ?

20696

6

Новак

28.03 2017 в 19:02

То като оставка е подало цялото бюро от къде хора за ново? Те май това са всичките членове.
Как само съсипаха хубавата идея!
Всъщност историята на България е прокламирането на хубави идеи и практическото им проваляне - като се почне от Батенберг победителят в сръбската война - изгонен от руския цар Александър III и тукашните му мекерета, Стамболов -българофил в последствие съсечен от Фердинанд и македонците, Балканската война-идеала за обединена България - последвана от самоубийствена Междусъюзническа война за егото на Фердинанд, Стамболийски - да изведе страната след Ньой - обезглавен от ВМРО, комунизма - човечен като идеология доведен до антихуманен ред, та свършим с демокрацията - свободата на духа, съсипана от този пезевенк и такива като съветника му Каролев.

15509

5

Бухльо

28.03 2017 в 18:31

Еее супер, самовлюбеният слуга на Корпулентния освобождава дясното пространство :)

14469

2

случайно прочетох

28.03 2017 в 17:31

Дано никога повече не се занимава с политика!