Борисов за Лозан Панов: Кое е важното, че някой му е развил болтовете?

Колата, в която премиерът се вози, била "поне три пъти" на основен ремонт

OFFNews 22 юни 2017 в 08:39 21587 16

Борисов за Лозан Панов: Кое е важното, че някой му е развил болтовете?

Премиерът Бойко Борисов коментира случая с развитите болтове от гумата на автомобила, с който се вози председателят на Върховния касационен съд (ВКС). 

"Кое е важното, че някой му е развил болтовете?", обобщи Борисов случая в интервю за Нова тв.

Така той отговори и на позицията на "Мерцедес", които обявиха в сряда, че прокуратурата е манипулирала становището им в постановлението, с което прекратиха разследването. 

Борисов предложи на водещите на предаването да изпратят "един с камера" пред сградата на телевизията и да попитат шофьорите на НСО за случая.

"Сутринта като идвахме насам ги питах: Бе, как стои въпросът с тези болтове, което толкова от вчера пак набра скорост? И, ето ги долу шофьорите, слезте и ги питайте. Отговорът им беше: Понеже са ни на по 8-9 години колите, летни, зимни, летни, зимни, пукани гуми, леглата на болтовете се износват и за това всеки от нас, всеки ден, застъпвайки на смяна, е длъжен и да се подпише, че лично проверява болтовете, защото тези неща се случват. Особено на джипките. Така ми отговориха, идете и ги попитайте", каза Борисов.

Той поясни, че "Мерцедес"-ът, с който се вози, е бил "поне три пъти на основен ремонт на двигател и сигурно 20 пъти е влизал в сервиз, защото са на пет-шест-седем години".

Според Борисов, ако Панов се страхува, трябва да излезе и да каже от кого: „Като искаш да си в гората и да ловуваш мечки не трябва да те е страх“, каза той и поясни, че всеки ден се коментират изказвания на Панов, а той не трябвало да се меси в работата на парламента.

„Всеки ден Лозан Панов - болтовете, всеки ден - Лозан Панов каза. Ами седнете си наредете съда“, каза Борисов.

"Пратете долу да кажат шофьорите в какво състояние са джантите, тези саги ми идват повече. И аз мога да коментирам това, че по шест пъти на път сме прехвърляли багажа", ядоса се премиерът и обяви темата за жълта.

Той потвърди, че скоро трябва да дойдат бронирани Лади Нива, които той поискал. "Ще дойдат скоро нивички, щом сме казали, трябва да дойдат", заключи той и поясни, че и на неговия автомобил са се развивали болтовете. 

Борисов смята, че най-голямата грешка на Лозан Панов е, че постоянно критикува съдебната реформа и той трябва да говори за съда, на който е председател. "Както ние не си позволяваме да коментираме делата на съда, така той няма работа да коментира работата на парламента. Защото той не е Лозан Панов, той е председател на висшите съдии, най-отгоре на всички. Ако ние всеки ден започнеме да коментираме делата на съдиите, знаете ли какви декларации ше паднат?", каза премиерът.

По думите му в момента се "берат плодовете на една изключителна реформа". 

След като водещите го върнаха отново на темата за автомобилите на НСО, Борисов заяви, че повече няма да говори за съдебна реформа. "Значи вас не ви интересува съдебната реформа. Повече на тема съдебна реформа няма да... Дайте за Лозан Панов да си говориме. Какво трябва да стане с Лозан Панов повече да направиме за него.."

Ядосано премиерът обясни, че Панов отново се вози в държавна кола. "Да назначиме един човек и всека сутрин да завива болтовете, за да считаме, че има съдебна реформа", продължи Борисов и обясни, че се е ядосал, защото искал да обясни, че:

"Мечтата, която имаха съдиите, сами да избират своето ръководство, абсолютно мажоритарно, онлайн, не да им се пращат съдийски квоти някъде, а те сами да изберат ръководството си, представителството си във Висшия съдебен съвет... Прокурорите, сами, без никаква намеса сами да изберат по най-демократичния начин... И виждате, изборите минаха и в съдийската и прокурорската колегия без никаква обструкция. Парламентът, квотата си във ВСС от 50%, която лесно се постигаше, сега е 2/3 мнозинство трябва да се избере. Сиреч, това гарантира възможно най-добрия ВСС, избран от самите съдии, от самите прокурори. Това от своя страна гарантира, че в следващите години, най-добрите

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12256

17

Stamboloff

22.06 2017 в 21:23

Абе сетих се. Този ли беше, който показваше ес ем ес-и? Ще му дам едни болтове...Много съм ядосан :-)

17156

15

aviatora

22.06 2017 в 16:44

Няма такъв лъжец и манпулатор на обществото!!! Хората карат по на 30 години автомобили без основни ремонти!!! ГНУСНА ЛЪЖЛИВА МУТРА!!!

17156

14

aviatora

22.06 2017 в 16:03


Мутро, я кажи колко са хората на Пеевски във властта ти и продължаваш ли да се гледаш в огледалото...

8000

10

Венцислав Тодоров

22.06 2017 в 11:22

От цитираното разбирам,че Лозан Панов няма право да ктоментира действията /по скоро бездействието / на парламента по въпроса с реформата на съдебната власт.Тази забрана обаче,явно не важи за Сотир Цацаров.Той може да си коментира колкото иска.

63994

9

Red or Dead

22.06 2017 в 11:02

Пред платените от 'А за Б' ана и вики.............дори и барабойко ми става някак симпатичен.....хихихихихиии....