Борисов за ЧЕЗ: Казаха, че не ги харесвам, как тогава да имам общо с тази сделка

OFFNews 14 март 2018 в 11:01 6152 6

Шефът на ЧЕЗ: Бойко Борисов и хората му не ни искат в БългарияБорисов за ЧЕЗ: Казаха, че не ги харесвам, как тогава да имам общо с тази сделка

От ръководството на ЧЕЗ вчера това, което разбрах, че единственият незаподозрян съм аз, защото не ги харесвам. Няма как тогава да имам общо с тази сделка.

Така премиерът Бойко Борисов коментира сделката с ЧЕЗ в началото на заседанието на правителството в сряда. Той каза, че подкрепя създаването на комисия в парламента, която да изясни всички обстоятелства около електроразпределителното дружество. 

Нека да се извади всичко за ЧЕЗ. Подкрепихме Анкетната комисия за ЧЕЗ в парламента, така че г-жа Петкова и дружествата - да се извади всичко през годините, защото от изказването вчера разбрах, че аз не ги обичам. Довчера опозицията ме обвиняваше, че ги обичам и че през годините аз съм им пречил“, коментира Борисов, цитиран от "Фокус".

„Не сме пречили на никого, а сме искали електроразпределителните дружества да си спазват договорите и ангажиментите, вследствие на което сме им пращали проверки на всички, и на трите енергоразпределителни дружества. Има наказания включително, ДКЕВР е взимал отношения тогава, прокуратурата“, каза още той.

„Нека това да се занесе в парламента, да се покаже, така че тук не става въпрос за харесване и нехаресване, а за изпълняване на ангажименти. Аутсорсването на дейностите им през годините и за какви пари ставаше въпрос, не влагаха достатъчно в електропреностната и разпределителна системата, което им е ангажимент“, поясни Бойко Борисов.

По думите му "Дончев, Горанов и Петкова" ще направят "много ясен план и стратегия".

"Хубаво е, че и тази комисия я има, да се отработи, за да може тази манипулация на обществото най-после да се премахне“, поясни премиерът.

По-рано днес енергийният министър Теменужка Петкова коментира, че "силно изненадана" от коментара на Вацлав Пачеш, шеф на Надзорния съвет на ЧЕЗ, който заяви, че българският премиер и "хората около него" не искат чешката компания да работи в България. По думите на Петкова бизнес средата в страната е "изключително добра" и българската държава по никакъв начин не създава условия, с които да поставя инвеститорите в страната в неблагоприятна ситуация. "Ако колегата в ЧЕЗ има предвид това, че той е проверяван от контролни органи, от регулатора, не бива да се поставя по този начин въпросът", заяви министърката в интервю за Нова тв.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

6

Hissarion

14.03 2018 в 15:08

ЧЕЗ изглежда са разочаровани, че някой е започнал да им държи сметка как се разпореждат с концесията си. Глупаво звучат обвиненията кой ги бил харесвал и кой не. Посочват се конкретни факти, а не мъгляви намеци постфактум.

17156

3

aviatora

14.03 2018 в 12:52

МУТРАТА-ЛЪЖЕЦ!!!

12012

2

Факултета

14.03 2018 в 12:48

За проясняване на картината, прочетете това:
http://burgas-podlupa.com/ПОДЗЕМНИЯТ СВЯТ НА ЕДНО ГИНЧЕ

11719

1

Краси

14.03 2018 в 12:00

Бизнес средата в страната била "изключително добра" - тогава защо няма чуждестранни инвестиции, бе тъпаци?
По времето на копумпирания Станишев чуждестранните инвестиции бяха 4 милиарда Евро годишно, а сега се движат някъде около 400 милиона - на това му казвам "изключително добра бизнес среда", ама много изключително.
Тупанбаши и неговото правителство съзнателно шантажира и гони чуждестранните инвеститори от България, за да може с домораслите си "бизнесмени" и сламени човеци като Гинка да сложи ръка върху цялата българска икономика. На този фон това, че са най-корумпираното досега управление и крадат като за последно, даже е по-малката беда.
 
X

Подкастът на OFFNews