Борисов разпореди уволнение на всички, организирали семинара на горските

OFFNews 13 декември 2016 в 09:47 4751 10

Борисов разпореди уволнение на всички, организирали семинара на горските

Снимка БГНЕС, архив

Премиерът Бойко Борисов разпореди да бъдат освободени от длъжност всички служебни лица, участвали във вземането на решение за провеждането на семинар в Несебър, протекъл по начин, който не е съобразен с обявения ден на национален траур за жертвите от с. Хитрино, съобщиха от правителствената пресслужба.

Разпореждането на премиера в оставка идва заради репортажа на bTV, от който става ясно, че служители на горското стопанство в Шумен са били на семинар, продължил с тържествена вечеря и парти в деня на национален траур. 

Борисов е отправил разпореждането към министъра на земеделието и храните в оставка Десислава Танева, в чийто ресор са участвалите в събитието регионални структури. По-рано днес Танева обяви, че директорът на Регионална дирекция по горите (РДГ) - Шумен инж. Емил Гелов ще бъде освободен. 

„Аз съм в Брюксел на Съвет на министрите. Получих информация, че има коментар, че няма връзка с мен, а единственият човек, който ми е звънял тази сутрин е премиерът Борисов“, обясни министър Танева. „Първо, в човешки план, не като министър, искам да изразя личното си и човешко възмущение за реакцията, било то на тези хора, било на други в такъв момент, който преживява страната. Това е въпрос наистина на лично усещане, възприятие, морал, ценностна система , чак след това на други неща“, коментира тя пред bTV.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12362

11

Хуан

13.12 2016 в 11:46

Споко. В кодекса на труда няма основание за уволнение „Участвал в семинар и вечерял в ден за национален траур“. Лелките ще запазят работата. Имаше нещо за уронване на престижа на работодателя, ама той, работодателят с какъвто е престиж...Как пък работодателят „в човешки план, не като министър“ не изрази „личното си и човешко възмущение“ за сделката с джиповете с нейния съученик?

6145

9

kokoten

13.12 2016 в 11:25

...и траура ли вече е задължителен....това е по-скоро нравствено -етичен въпрос и обществото може да ги осъди...,а как и защо ще ги уволни-това е в способностите само на Мутрата.Жалко,покрай Хитрино изгоряха и тези хорица...късно-още за "Секвоите" трябваше да ги ритнат,ама нейсе..

77927

7

El Commandante

13.12 2016 в 10:48

@terorero: ИМЕННО!!!

12678

6

sek.1

13.12 2016 в 10:36

Три дена болнични и са готови . Служебния няма да му е до горските .

12212

5

terorero

13.12 2016 в 10:31

Бойко да коментира била ли е БулМаркет собственост на ПИБ? Вижте публикациите в биволъ.
Това, че уволнил пет лелки защото пият швепс и си тананикат в деня на национален траур ок. Но, хората се интересуват защо и как стигнахме до това. А ББ май е от главните хора, които са се облагодетелствали от тия схеми с товарите на Булмаркет.
 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков