Борисов привика Искров в кабинета си

OFFNews 18 ноември 2014 в 13:01 5025 4

Снимка Булфото

Управителят на БНБ Иван Искров е бил на среща с премиера Бойко Борисов, съобщи БНР. Срещата не е обявявана официално и към момента няма информация какво са си казали двамата. 

Искров е влязъл в сградата на Министерски съвет, където е престоял около половин час. 

Борисов и цялата група на ГЕРБ в парламента настояват за оставката на Иван Искров. От стенограмата на правителственото заседание от миналата седмица стана ясно, че Борисов посочва като най-голям проблем в банковия сектор Иван Искров. "...това, което най ни липсва е оставката на Искров, подуправителя, това е, което най ни липсва. Не мога да си обясня, че продължава да не я депозира в парламента, след като аз не знам една политическа партия да е казала, че стои зад него", заявил Борисов в реплика към вицепремиера по социалните въпроси Ивайло Калфин.

В прав текст за оставката на Искров се обяви и финансовият министър Владислав Горанов, според когото има необходимост от "нов централен банкер, който да възстанови доверието в банковата система след кризата с КТБ".

По закон Искров не може да бъде отстранен от поста преди да изтече мандатът му. Той може обаче да напусне поста по собствено желание. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Какво трябва да знаем за коклюша