Борисов: Нинова да се отрече три пъти от Сатаната

"Това с учебниците е голяма глупост. Казах на министъра да дава веднага пресконференция", обясни премиерът

OFFNews 02 септември 2017 в 13:34 11879 4

Един час днес премиерът Бойко Борисов коментира БСП и техните обвинения към управляващите. С дълга ретроспекция към всички проблемни теми той анализира какво са направили ГЕРБ и БСП и призова: "Госпожа Нинова да излезе и три пъти да се отрече от Сатаната, сиреч от техния закон, който бетонира корупцията през 2008 г."

"Една партия се оценява, когато е на власт, а не в опозиция. През 2008 г. БСП приеха закон, с който оневиняват всяка корупция в държавата. Два пъти имаха възможност да приемат и приложат тези закони, приеха само един закон, който по своята същност е закон, защитаващ корупцията през 2008 г. Задължавам всички младежи и депутати от ГЕРБ да прочетат и научат този закон, защото той показва истинската същност на БСП. След управлението на Тройната коалиция, те приеха закон, с който оневиняват всяка корупция в държавата по време на тяхното управление“, заяви Борисов.

Той коментира, че антикорупционният закон на ГЕРБ "лош-хубав" го консултират с Европа, с неправителствени организации и мисли, че предлагат нещо добро. 

Премиерът изброи всички теми, по които го засягат: БСП - АЕЦ Белене, Цанков камък, дори влаковете Сименс, които БСП купили, а правителствата на Борисов плащали. За Цанков камък премиерът съобщи, че дори се е обаждал лично на лидера на ДПС Ахмед Доган, за да го пита дали е вземал хонорар, той отрекъл.

В развитите държави всяко правителство надгражда. От 2006 година влаковете “Сименс” още не са платени. Къде е логиката ние да ги плащаме? В мандатите на ГЕРБ се купиха най-съвременните самолети. И ние искаме да обновим всичко. 10 милиарда лева е стойността на програмата за обновяване на армията. 280 милиона лева струва да обновим влаковете. И линейките са важни, и полицейските коли, и музеите, и оперите, и театрите, каза Борисов.

Кое налага най-бедната държава в същото време да купува най-скъпата и възможно модерна техника военна. Има и друг тип самолети, друг тип бронетранспортьори, заяви лидерът на ГЕРБ.

После Борисов коментира и обвиненията на Нинова, че дава пари само на общините на ГЕРБ и БСП. "Парите за общините са давани целево и по искане на кметовете. Дали сме били пари за смесените райони. За радост или за беда, огромната част от кметовете са от ГЕРБ, другите са от ДПС и тук-таме има някой от БСП“, каза Борисов.

"Говореха за дълга (б. а. отново визира социалистите), какъв дълг сме взели... Той си стои във фискалния резерв. Просто парите са евтини и е хубаво държавата да има мазнинка, да има буфер, да има сигурност. Не се знае утре какво ще стане, но парите седят във фискалния резерв и всеки ги вижда“, посочи Борисов.

Министър-председателят коментира и отвличанията и съмненията, че групата на Наглите се връща. "Гледайте, има игрални филми за отвличанията. Бандитите също гледат телевизия - какво да ви кажа, какво правят в момента ли", попита той на въпроса защо не се дава информация по случая. 

Борисов коментира и гафа с черно-белите учебници. "Десетки хиляди деца не са ходили на училище. Ако обществото не ни подкрепи... Тук трябва да си дадем сметка - или приемаме, че ще даваме от заплатата си за тези хора, или трябва да ги накараме да учат и поне нискоквалифициран труд да работят", каза премиерът и се пресети: "Това с учебниците голяма глупост. Мине не мине време и измислят някаква глупост в образованието. Казах на министъра - "Спираш в най-големия град и даваш пресконференция, че ги спираме".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови