Борисов: Колко да сме зле? По Витошка няма празно

OFFNews 17 октомври 2017 в 12:40 17303 9

Според Борисов кафенетата по Витошка са пълни: Зле сме, но колко да сме зле?

Като дойде петък, няма разминаване по „Витошка”, кафе няма празно. Зле сме но… колко да сме зле, като в София не можеш да се разминеш, ама не само в София, но и в Бургас, и Варна.

Това каза премиерът Бойко Борисов по време на дискусия „Бизнесът и правителството в един отбор”, цитиран от БГНЕС. 

Борисов говори за спада на нивото на контрабандата и засилването на социалната политика. 

По думите му преди 2 г. контрабандата на цигари е била 34% и това е бил повод чуждестранните компании да напускат страната. "Сега по техните данни, контрабандата е под 7 върви към 6%. Смятайте, преди колко милиарда черни пари са отивали на година", каза Борисов и уточни, че това му е струвало много усилия:

Не може да си представите какви усилия съм правил, за да събера всички на едно място – данъчни, полиция, прокуратура и т.н., уточни Борисов. Това е голямо усилие, което трябва да го правиш всеки ден. Така че, в това направление - битката с контрабандата - мисля, че надделяхме, но само 2 месеца служебно правителство и 200 млн. по-малко в бюджета, подчерта премиерът.

Борисов обясни, че правителството прави усилия за намаляване на административната тежест върху бизнеса, като за сметка на това може да се увеличи заплащането на работниците. "Нашите българи отиват да работят във Франция, Италия. Може ли да си направим така заплатите, че да си останат българите тука. Може със сигурност, защото сега ние сме на критичните 6% безработица. Голяма част от тези 6% са хора, които не искат да работят, защото има абсурдна социална политика. Плащаме за всичко и навсякъде. Около 10 000 деца чрез тази мярка към семействата, която приложихме, влязоха повече в училище, иначе те щяха да останат неграмотни. Сега се оказа, че и миналата година не са посещавали училище някои. След години като пораснат, ще са неграмотни, какво ще работят? Отново ще легнат на социалната система”, каза Борисов и допълни, че в една държава всичко е приоритет.

„Трябва да създадем усещането на хората за справедливост, колкото повече работим в тази посока, толкова по-добре. Като дойде петък няма разминаване по „Витошка”, кафе няма празно. Зле сме но… колко да сме зле, като в София не можеш да се разминеш, ама не само в София, но и в Бургас и Варна”, отбеляза той.

Борисов очаква бизнесът да подкрепи инвестицията на правителството в образованието.

"Решихме двойно увеличение за учителските заплати, за да ги върнем добрите учители в училищата, а и да мотивираме и децата. Надявам се, че тази инвестиция и вие ще я подкрепяте и ще даде резултат", каза премиерът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11975

9

answer42

22.10 2017 в 15:17

"Колко да сме зле? По Витошка няма празно"
Ако под "сме" визира себе си, дебелянчето и цицата - наистина кво да им е зле!? Как се издаде, че са купили и Витошка?! Не знаех ...

12001

7

Севтопол

18.10 2017 в 11:59

Cepcem написал: "Тоа па толкоз време не разбра, че хората се замогват не с помоща на политиците, а въпреки тях." Ами значи и тези, които са зле, са така не благодарение на политиците, а въпреки тях. Да спрем да хулим политиците тогава, а?

23293

5

Стефан

18.10 2017 в 00:21

Да! И българите - все академични музиканти. Ей го - като влезеш в зала България - барем сто души за нищо я нямат симфоничната музика - свирят си я, и окото не им мига.
И всичките могат да карат влак - както влезеш в депото - така не може да намериш и един прост неврохирург, примерно.
А па в зоологическата градина - 400 маймуни, и всичките маймунски - няма едно празно място за маймуна.
Или в парламента беше? Как да е.
Борисов, мога да те подуча и други оживени места. В изтрезвителя всички са пияни, в дранголника - айдуци, а на гробището - умрели, да не повярваш!
Ти министър-председател ли си, или конкурент на Шкумбата? Голям спец по дебелашкия хумор.

12761

4

cepcem

17.10 2017 в 17:23

Тоа па толкоз време не разбра, че хората се замогват не с помоща на политиците, а въпреки тях.

20696

3

Новак

17.10 2017 в 15:58

Хубаво беше този да беше прочел нещо повече от Винету - например български народни приказки. И там щеше да е попаднал на тази за царя, който като вдигал данъците питал какво прави народа. Докато му отговаряли, че народът псува и се бонтуват той вдигал налозите още. Но като му казали, че народът го е ударил на веселба веднага заповядал да свалят данъците.
То освен да се чете трябва и да се разбира де, но в нашия случай поне да я беше прочел.
Къде учат децата на този 'весел и благоденстващ народ'? Видяли ли сте училищата в центъра на София? Ако не сте отидете и вижте 7-мо- бившата девическа гимназия. Само вътрешния двор ще ви ориентира какво е вътре.
Къде се лекуват родителите на хората по кафенетата, а и самите те? Първи сме по смъртност в Европа, почти няма профилактика, раковите заболявания масово се откриват в напреднал стадий когато няма спасение. Продължителността на живота в България е най-малка от целия ЕС.
Видяли ли сте културата в какво състояние е? Оставени са двама пияници да се изказват за щяло и нещяло. Общата култура на 'веселяците' по заведенията се свежда до там да скочи да пребие първия по-слаб от него, който го е засякъл на пътя. Не сте ли виждали върналите се безпардонни мутри по улиците?
Но критериите на Тиквата се свеждат до да си ял и да се си напил. Не е виновен той - за толкова има семки в кратуната. Но рибата се вмирисва от към главата, пардон Тиквата.

8937

2

Fildan

17.10 2017 в 15:19

Червенковците нямат кръв вече и взеха да избледняват... Толкова години старание всичко да е нагоре с краката и сега им пречите.. Зле сме толкова че бедните баби и дядовци и то от бедния северозападнал край изхвърлят всеки ден хиляди левове и валута на всеки обадил им се по телефона.. и то със съдействитето на полицейски шефове назначени от червенковците щото са близки или от на някой фамилията...

12182

1

sawall

17.10 2017 в 13:51

Прав си, Борисов, трите най-богати града в България не са много зле (за Варна и Бургас - само през лятото, когато има хора, които да харчат пари - иди зимата да видиш каква е пустош).

Зле сте ти, и дрийм тимовете на ГЕРБ и на БСП, и на Прасето, и на Цацата. Ние също сме зле, щот ви търпим...