Борисов към министрите: Давайте си оставките накуп, че за една не си заслужава

Симона Костадинова 11 март 2015 в 16:12 13183 8

"Mолбата ми е, когато си давате оставки, давайте ги накуп, защото виждате какъв панаир е в парламента".

Това е казал премиерът Бойко Борисов на министрите си по време на днешното правителствено заседание, става ясно от публикуваната стенограма. Повод за раздразнението му даде днешното заседание на Парламента, продължило твърде дълго (за премиера) заради дебатите, предшестващи гласуването на оставката на Веселин Вучков и номинацията на наследничката му Румяна Бъчварова.

След приемането на първата точка - смените в ръководството на Комисията за защита на потребителите, Борисов се сеща да честити току-що избраната от НС Бъчварова, след което допълва:

"И тук, в този ред на мисли – молбата ми е, когато си давате оставки, давайте ги накуп, защото виждате какъв панаир е в парламента. Така че, моля ви, ако има някои, които да желаят да дават оставки, съберете се в група, защото така един по един не е приятна работата. Това ми е молбата, ако някой се засили в тази посока. Сиреч, събирайте. Като влезем тези три-четири часа, да има защо. Дето се вика – за една оставка не си заслужава".

Днешните дебати в НС продължиха около 4 часа. След тях парламентът одобри номинацията на вицепремиера по коалиционната политика Румяна Бъчварова за министър на вътрешните работи. "За" гласуваха депутатите от ГЕРБ, Реформаторския блок, АБВ, Патриотичния фронт и БДЦ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Българският национализъм не може да бъде приятел на Кремъл