Борисов към Борислав Михайлов: След толкова кръв, иди си!

OFFNews 16 ноември 2023 в 22:45 2865 4

Бойко Борисов

Снимка БГНЕС

Бойко Борисов

"До Борислав Михайлов: след толкова кръв, иди си!" - призова във Фейсбук председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.

„А тези, които разрешихте протест, след който София е в пламъци и водни оръдия, а граждани, фенове и полиция се бият - не ставате! Поемете отговорност!“, пише още Борисов.

Същевременно и общинските съветници от ГЕРБ – СДС Георги Георгиев и Антон Хекимян не пропуснаха да нападнат новия кмет на София Васил Терзиев.

Вчера новоизбраният кмет на София побърза да обяви, че съгласува шествие на футболните фенове и е организирал опазването на реда със СДВР. За съжаление това не се случи. Центърът на София е арена на битка, с ранени хора, със запалени контейнери, изтръгнати парапети и хвърчащи бомбички, коментира общинският съветник от групата на ГЕРБ-СДС в СОС Георги Георгиев.

Бившият председател на Столичния общински съвет настоя кметът Терзиев и правоохранителните органи да дадат адекватна информация за случилото се.

Щетите от този погром ще го плащат софиянци, твърди Георгиев. По думите му кметът на София носи пряка отговорност за безредиците: "Не го казвам аз, общинският съветник Георгиев. Пише го в закона."

"София тази вечер е окървавена! Г-н кмете, не става с призиви, а с организация. Вашата липсва!" - заяви и общинският съветник от ГЕРБ-СДС Антон Хекимян.

"Къде е подготвеният ви екип, с който щяхте да управлявате от първия ден? Къде са хората около вас, които да предвидят ситуацията и да осигурят безопасността в града? Битите хора, ранените полицаи, запалените кофи за боклук и арестуваните – всичко това е ваша отговорност, г-н Терзиев. Защо позволихте агитките да се слеят? Защо допуснахте хора с бомбички и пиротехника?" - пита Хекимян.

"Очакваме да поемете отговорност за разбитите глави и баталните сцени по улиците на града! Хората имат право да протестират срещу корумпирания БФС! Оставка за Михайлов!" - заяви още Антон Хекимян.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14048

4

voododoll

17.11 2023 в 09:45

до #2 Кмета има право да забрани протест, ако е противозаконен или несъгласуван с общината. Случвало се. Законно е.

Вчерашния протест беше съгласуван и с общината и с МВР, и с агитките. Но някой според мен ползва перфектния момент да създаде безредици, и да обвини кмета. Кмета обаче няма нищо общо. МВР охраняваше протеста и стадиона, не кмета.

345

3

Джендо Джедев

17.11 2023 в 09:35

" "Защо позволихте агитките да се слеят? Защо допуснахте хора с бомбички и пиротехника?" - пита Хекимян."

Терзиев е трябвало да преджобва участниците за бомбички и пиротехника ли? Интересно какво ще каже Хекимян за битите протестиращи по времето на Боце, когато последният беше премиер, а Фандъкова - кмет...

17439

2

мнение от IP

17.11 2023 в 09:12

Що за безочие. Хайде сега и Терзиев им е виновен, дойде им дюшеш...дали пък някой не е платил на провокаторите... Кой ли?...Да се замислят в ГЕРБ, че и това можем да си помислим и да се спрат малко, че пресолиха манджата. Кметът НЯМА законово право да забранява протест.

2099

1

Mateevk

16.11 2023 в 22:59

Хайде - още един фронт се откри. Всъщност не трябва ли МВР да отговаря за това?

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки