Борисов и руският посланик на среща в Троянския манастир (снимки и видео)

OFFNews 15 август 2017 в 20:46 9608 5

Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския посланик у нас Анатолий Макаров, като двамата честваха заедно днес Успение Богородично в Троянски манастир.

Във Фейсбук лидерът на ГЕРБ сподели снимки и написа: "С посланика на Русия Анатолий Макаров поздравихме Негово Светейшество патриарх Неофит за отслужения ритуал. Честит празник на всички, бъдете живи и здрави!". 

По време на срещата между дипломата и премиера Борисов двамата са обсъдили текущи въпроси относно сътрудничеството на Русия и България в сферата на енергетиката, туризма и търговията, съобщиха от руското посолство.

Също така правителството ще отпусне половин милион лева за ремонта на Троянския манастир, съобщи Борисов след мероприятието.

"Догодина за празника Антимовото крило трябва да се реконструира до основи и ще бъде направено. Знаете, че като кажем нещо, то утре ще стане. От една-две години правителството се грижи не само за този манастир, а за всички църкви и храмове в България. Така че – за наша голяма радост – днес на празниците масово българите излизат и почитат вярата и това е добре – има ли вяра, има надежда за бъдещето", допълни още премиерът. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10564

5

ultra-73

22.08 2017 в 16:40

На главната снимка: банкянският Андрешко в опит за танц върху въже, опънато между два стола:)))

10538

4

Black Hex

16.08 2017 в 09:33

На първата и втората снимка като че ли присъства ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ПОДОЗРИТЕЛНО един и същ телефон. Случайност?
Освен това къде е американският посланик? Него защо го няма там? Протокола е направил непростим пропуск като не го е поканил.
Излагаме се пред нашите отвъдокеански партньори.

12416

2

IBL IBL

15.08 2017 в 21:50

Тепърва ще има да разбираме колко е вярно това, Професоре.