Борисов: ГЕРБ ще влезе в пленарна зала само за оставката на Орешарски

Нели Чолашка 17 юли 2014 в 11:17 5210 10

Бойко Борисов

ГЕРБ ще влезе в пленарна зала само за оставката на кабинета на Пламен Орешарски, обяви лидерът на партията Бойко Борисов.

Депутатите му днес за пореден път не влязоха в залата и не се събра кворум за заседанието на парламента.

Този път ГЕРБ се разсърдиха заради актуализацията на бюджета на здравната каса и на държавния бюджет, предизвика ги БСП.

Столетницата се оказа неприятно изненадана от внесените от кабинета промени в държавния бюджет и обяви, че ще подкрепи само частта за актуализация на парите на Здравната каса.

От ГЕРБ пък настояват за още по-големи корекции в държавния бюджет.

Не искам да нося нито активи, нито пасиви от една година от тяхното управление, категоричен е лидерът на опозицията, обяви днес Борисов.

В отговор на обвиненията на БСП, че ГЕРБ проваля гласуването на важни закони той им постави ултиматум да вкарата отново законите за МВР и за Сметната палата и тогава депутатите му ще влязат в пленарна зала, за да ги отменят.

„Изнудвам ги, защо те ме изнудваха една година? Ние имаме условия. Нашите избиратели казват- защо вие се пришивате с БСП и ДПС в последната седмица, защо те не си актуализираха бюджета преди две седмици", обясни той.

Той призова Корнелия Нинова, Волен Сидеров и Лютви Местан да обяснят кризата в болниците на пациентите. 

Ако ГЕРБ действително не влязат в пленарна зала до оставката на Орешарски, няма да има актуализация на бюджета на здравната каса и допълнителни пари за КТБ, които са нужни за гарантираните влогове.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!