Борисов: Дъщеря ми е без работа заради мен, аз казах да не правят сестра ми шеф на болница

OFFNews 04 октомври 2017 в 16:28 41061 11

Премиерът Бойко Борисов обяви, че дъщеря му не можела да започне работа заради него, а лично той бил казал да не назначават сестра му за шеф на общинска болница. 

"Стои момичето, плаче и казва: "Не мога!". Ако я пратя в частна фирма, заминава фирмата. Пратя ли я на държавна работа, това ще бъде гейт", каза Борисов по повод обвиненията за шуробаджанащина при назначенията на различни нива във властта. 

Борисов подчерта, че лично бил против сестра му д-р Красимира Иванова да стане шеф на общинска болница, въпреки че има над 30 години стаж. 

"До ден-днешен кълне Москов, но всъщност истинският виновник съм аз. Аз ги помолих да не я слагат", каза Борисов преди днешното заседание на Министерския съвет, което се проведе в резиденция "Евксиноград".

Борисов подчерта, че ще започнат проверки за роднински връзки във властта, като посочи и някои примери за оставки след идването на ГЕРБ на власт. 

"Съпругата на финансовия министър Владислав Горанов беше в министерството много преди него. И той я уволни, защото има конфликт на интереси. И тя седи вкъщи, киселее, нервира се, сърди се", каза Борисов.

"На много места млади хора, които влязоха в ГЕРБ, впоследствие се сприятелиха, създадоха семейства и деца. Нормално е с най-близките си и да работиш, и съответно да ги поканиш, ако се жениш, да сложиш подписа", допълни премиерът.

Той каза, че е приел да стане кум на началника на пресцентъра на ГЕРБ Севделина Арнаудова, защото тя поставила това условие да узакони дългогодишната си връзка. За това пък настоявал самият Борисов, който ги насили да се оженят. 

"За мен това е важно. Насилих ги да се оженят и си платих това с подписа. И други съм оженил много такива", заяви премиерът. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25665

10

Victimized

05.10 2017 в 17:49

Аве на този силовак на снимката дъщерята не беше ли в САЩ. Не можах да разбера какво и пречи да си бачка в частна фирма? Кой я спира? Не знам дали има някой който ще има нещо против.... Той и Цвъки толкова американски задници изблизаха, че спокойно могат да я пришият към някоя корпорация да трупа капитал......

12761

9

cepcem

05.10 2017 в 16:24

Имах предвид дали е работа на един премиер да се занимава с назначенията в болниците, а не дали закона му го разрешава. Може би не съм се изразил правилно.

12761

7

cepcem

05.10 2017 в 13:37

Е щом е "казал да не я правят шеф на болница" излиза, че са го питали? Следователно, е можел да каже да я направят шеф на болница. Тоест, в правомощият на премиера влиза да назначава шефовете на болниците?

7828

6

Ogi1

05.10 2017 в 12:37

Б.Б.Б.(Бойко Борисов Бог ) е вожда и учителя на всички гербери .Основно правило - кради и викай дръще крадеца .Това са го научили от БКП специалистите .Сомо от БСП са по- големи майстори в тази игра .

6947

5

theprofet

05.10 2017 в 11:16

Горката, сега трябва да ходи на попа да проси.

8000

4

Стоян Вълчев

04.10 2017 в 18:33

DMS BORISOV на кратък номер 1777. Всички събрани средства отиват за дъщеря му, която изнемогва.

12182

3

sawall

04.10 2017 в 18:18

Проблемът, така красиво представен от г-н Борисов, се състои в това, че в България шефовете на болници и директорите на каквото се сетите се "слагат", в това, че в България премиерът няма проблем да си "праща" дъщерята на фирма или на държавна работа и единственото нередно нещо, което вижда е как щяло да стане "гейт". Но да, Борисов постъпва правилно, макар и по грешни причини, и макар и вероятно само привидно. Но нека тогава иницира разследване, поне вътрешнопартийно, да се види кой като него и кой непотист, а? На неговата позиция, един лидер не може просто да дава пример, трябва и да налага правилата. Обаче той не го прави, защото ще спре да капе меда...

17156

2

aviatora

04.10 2017 в 17:19

Стига га глупости бе батко. Я направи една проверка, г-н премиер, колко от децата на богатите работят нещо реално и са почнали от нулата!!! Та ти си милионер бе г-н Борисов, или случайно сте забравил или то поне не знаете, а?!