Борисов: Ако стане война, руските ракети са насочени към България

Пришиването на Пеевски към мен е опорна точка, твърди премиерът

OFFNews 18 септември 2017 в 09:31 16090 12

Снимка бТВ

"Пришиването на Пеевски към мен е опорна точка. "Дунарит" в никакъв случай няма да отиде при Пеевски. Не общувам с него", заяви в интервю за бТВ премиерът Бойко Борисов.

В отговор на въпрос дали взема страната на Делян Пеевски в конфликта му с Цветан Василев по темата за военно-промишления комплекс, министър председателят отсече:

"Нито единият ме интересува, нито другият."

Борисов коментира и заявката на шоумена Слави Трифонов да стартира свой политически проект.

"ГЕРБ има 1200-1300 общински съветници, стотици кметове, зам.-кметове, областни управители, зам.-областни управители, депутати, министри. Това са 3000-4000 човека. Ще му дам на г-н Трифонов една химикалка да напише имената на 3-4 човека и да се подпише, че няма да го издънят. Статистическата грешка дава, че поне 5% на 3000 са проблемни", заяви премиерът.

Борисов каза, че не познава бившия шеф на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков, с чийто пистолет бе убит собственик на заведение. Министър-председателят призна, че попадането му в редиците на управляващата партия било грешка.

„Това не ни прави невинни, след като е попаднал в нашата листа”, каза премиерът.

По думите му след предишното отстраняване на Влайков местните организации ходатайствали пред зам.-председател на партията с мотива, че се бил поправил.

Колкото до друг скандален кадър на ГЕРБ – депутата Живко Мартинов - Суджука, Борисов заяви, че изобщо не иска да чува за него. Премиерът призна, че много пъти са използвали името му без негово знание, но с помощта на фейсбук сигналите за злоупотреби стигали до него, а от там – в някои случаи и до ДАНС.

„Когато се залови такъв човек, незабавно трябва да бъде отстранен и вкаран в съдебен процес”, подчерта Борисов.

Премиерът коментира и доклада за състоянието на националната сигурност, в който Москва е идентифицирана като заплаха за страната.

"Ако стане война, руските ракети са насочени към България", посочи министър-председателят.

Той подчерта, че на всички срещи на НАТО Русия се сочи като основна заплаха за НАТО заедно със Северна Корея.

"Пази Боже, да стане война. Затова аз не допуснах за флотилията в Черно море и понесох доста упреци от колегите в НАТО. Вкараме ли в Черно море големи военни кораби, почнем ли с подводници, то ще заври накрая. Ако стане война, ние ще се бием на страната на НАТО", каза Борисов.

В същото време премиерът посочи, че България има голям интерес руските туристи да идват у нас и от това руския газ да стигне до бъдещия газов хъб "Балкан".

"Трябва да се говори и за махане на санкциите срещу Русия", добави още премиерът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8000

12

Евразиеца

18.09 2017 в 21:10

Жалък, по-жалък, най-жалък, Бойко Борисов

За 10 години пари не можа да намери за армията. Тая армия дето тука е прала сърби, гърци и румънци като шкембе у дувар, някакъв трафикант на наркотици ще и види сметката. Напомня ми на Радко Димитриев.

13507

10

Имам чувството, че всички са зомбирани.
Естествено е ракетите на Русия да са насочени към нас, при положение, че ще се "бием" за НАТО!!!
Няма да пратят суджуци, я!

21061

9

рамбо

18.09 2017 в 15:39

Направо смешно интервю, особено поведението на интервюиращия. Този влажен поглед, пълна липса на важни и злободневни въпроси , за сметка на излишни локуми и празни приказки по маловажни теми...Това даже не е интервю, а нещо като рекламен монолог.

29217

7

Лопе де Вега

18.09 2017 в 11:30

Боко ще се бие с Путин и който надвие - край! А ние - като макетата от вица - ке бегаме.

Поздрав!

8010

5

Велко Сумов

18.09 2017 в 10:52

Стане ли война, по-добре да вземем просто страна, вместо да се бием... Мисля, че няма смисъл да даваме повече ненужни жертви за интересите на другите. То е ясно, че ако някой иска нещо от нас, ние няма как да противопоставим, освен ако не сме на страната на Русия.....

12416

4

IBL IBL

18.09 2017 в 10:20

Ако стане война най-разумно е да не се бием особено. Да се готвим за окопаване, за партизанска война, за грижа за общностите по места и за успокояване на света, щото ако стане война наистина, да пази Господ!, няма да имаме повече от половин до един час да се бием. Така че тоя на снимката да си запази политически остроумия за срещите на престъпното НАТО, атакувало и разрушило доста суверенни държави, които с нищо не са го застрашавали.

23293

3

Стефан

18.09 2017 в 10:17

Сега остава да видим кой именно ще се бие, понеже армията явно няма:))
 
X

Да помогнем на украинските деца!