Борис Бонев: Ще се опитаме да направим стабилно мнозинство в СОС, БСП е вариант

Склонни сме да подпишем споразумение за приоритети, каза още кандидатът за председател на Столичния общински съвет

OFFNews 14 ноември 2023 в 08:56 3624 6

Борис Бонев

Снимка БГНЕС/архив

Ще се опитаме да постигнем стабилно мнозинство в Столичния общински съвет, БСП е вариант - ще водим разговори с тях за реализиране на общи приоритети. Никога няма да бъде време, няма да има сглобка в София с ГЕРБ, защото това е моделът, който се опитваме да променим. 

Склонни сме да подпишем споразумение за политики, заяви кандидатът за председател на СОС Борис Бонев от ПП-ДБ-СС по БНТ. 

Да бъда председател на Столичния общински съвет не ми е фикс идея, това не е мечтаната работа. Но е длъжност, която трябва да е в изключително добър синхрон с кмета на София. "Поради демократичните принципи за това най-голямата група да излъчи председател на колективен управленски орган и с цел работата в София да се вдигне на нови обороти, смятаме, че и кметът, и председателят трябва да бъдат издигнати от една и съща група", обясни Бонев. 

Той бе категоричен, че няма никакви вътрешни интриги в групата на ПП-ДБ-"Спаси София", тя единодушно е застанала зад неговата кандидатура и друга няма да има. Още повече, че това е записано в споразумението ни, уточни Бонев. 

"Единствената причина да бъда проблем за ГЕРБ е, че през годините съм разкривал техните схеми, кражби и далавери. Би било лошо за тях, ако смятат, че е време да се реабилитират чрез сламен човек начело на общинския съвет", каза още Бонев. 

По думите му в ГЕРБ има много конструктивни хора, но партийните повели на всички партии им пречат да работят заедно в общината. Не е тайна, че Столична община никога не е била самостоятелна и винаги е имало намеса от национално ниво, по-конкретно от ГЕРБ, коментира още той. 

Групата на ПП-ДБ(Спаси София) ще проведе разговори с всчики съветници, за да се опитат да съставят план минимум за управлението на града. Дори "Възраждане" имат приоритети, сходни на нашите, на тези на БСП и ГЕРБ, каза Бонев.

"От всички 500 мерки, кои са онези 50, зад които абсолютно всички заставаме - да започнем с тях и да ги постигнем". Нашият модел, който искаме да реализираме, е всяка партия да може да реализира 1,2,3 обещания, които е дала на хората, каза още Борис Бонев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

6

AsenCvet

14.11 2023 в 13:53

Ами така всичко си идва на мястото. Съветските внуци се връщат при бащиците и правят капитализъм. Стига блябля за евроатлантизъм, МОЧА, десноцентризъм, съдебни реформи и други такива. Преглътнахте ДС, преглътнахте БКП, ще преглътнете всичко, защото вие сте внуците им - Терзиев, Бонев, Хр. Иванов, Мирчев. Не, бе обърках вие сте внуците на Илия Минев, на отец Амбарев, Заркин, Дертлиев.

12038

5

dominici

14.11 2023 в 13:22

Възраждане и БСП няма да дадат МОЧА. ПП/ДБ/СС ще трябва да го преглътнат този паметник до следващите избори, ако искат да имат председател и мнозинство. Реално това им е силен коз. Казват на БСП - вижте сега, или ни ставате партньор, гласувате за нещата, които искаме и постигате и вашите покрай това, или ние нарочно ще преглътнем всичко, ще стиснем ръце с ГЕРБ и до края на годината МОЧА ще е в музея на соц. изкуството. На мен МОЧА не ми пречи толкова, колкото липсата на паркинги, липсата на добри паркове и тоталния хаос.

905

4

Putyo

14.11 2023 в 10:43

Стига МОЧА да изчезне позорно, правете сглобка с който искате.

12078

3

edin slep

14.11 2023 в 10:05

Добър финт, ще видим какво ще стане. Софийската организация на БСП е друго нещо, не е на подчинение на Нинова. МОЧА обаче ще трябва да преглътнат.

1000

2

k0rNeLa

14.11 2023 в 09:46

БСП ще искат гаранции, че МОЧААААА ще остане.

-1650

1

ob1

14.11 2023 в 09:44

Малко се съмнявам да се случи това... мурзилажът ВИНАГИ си бута кремълските интереси.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки