Биков: ДБ станаха присъдружна организация на ПП, за да гарантират депутатски места

OFFNews 22 ноември 2022 в 09:45 1609 3

Тома Биков в пленарната зала

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Тома Биков в пленарната зала

„Демократична България“ първо коленичиха пред президентството, а после подкрепиха Румен Радев за втория мандат, затова не знам каква Елеонора Митрофанова им се привижда. ДБ нямат собствена воля и са се превърнали в присъдружна организация на Кирил Петков и Асен Василев и нямат собствено мнение. Искат да се залепят за „Продължаваме промяната“, за да могат да си гарантират депутатски места.

Това заяви пред bTV депутатът от ГЕРБ Тома Биков тази сутрин. Той каза, че се притеснява от още по-голямо затъване на политическата система, ако не се състави редовен кабинет.

„Ние поканихме на срещи останалите партии, както и ДБ, които отказаха да участват изобщо в разговор с нас. След като видяха, че „Продължаваме промяната“ приеха да дойдат на разговор с нас, и те приеха“, заяви Биков.

Биков предупреди, че ако има нови избори, резултатите от тях ще бъдат много по-сложни и тежки. По думите му от политическата криза се излиза с разум и отговорност, а не с надеждата за нови избори, които да решат проблемите.

Тома Биков обяви, че смесеното гласуване е „най-правилно“ и изрази притеснение, че не е ясно колко парламентарно време има, за да се мисли за „генерално нов Изборен кодекс“. Депутатът каза, че ГЕРБ не са готови да оттеглят подкрепата си от хартиената бюлетина.

„Не виждам с какво може да е полезен Общественият съвет към ЦИК и не виждам хора, които разбират от избори в него. Какъв проблем да има с машините, като ние печелим изборите? Изборният кодекс е подвластен на хора, които разтягат локуми“, заяви той.

В консултациите при президента Румен Радев няма да се намери диалог между партиите, а за да има успешен първи мандат, първо трябва да бъде възстановен политическият диалог, каза още Тома Биков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1730

3

Ivan

26.11 2022 в 18:55

Това ла...но да вземе и си прочете коментарите ,свързани с малоумното управление на ГЕРБ, па тогава да лае! ГЕРБ-а джийската пасмина у НС изпада в истерия! Вчера Деси Бесното с пяна на уста защитаваше поредния корупционалист от портията Му!? Партийната Идеология на ГЕРБ- Кради, кради колкото можеш, отчислявай 70-80% от откраднатото към Мен и ще имаши непрекъснат имунинет и постоянни обществени поръчки! На въпроса-А какво да правят бедните? Отговор- Да го духат!! Щом са прости, а Аз такива обичам. Мен не ми трябват грамотни! Който чел,чел!

6386

1

Zlatko

22.11 2022 в 11:25

И ти си присъдружен на Боко заради облагите и депутатското място, така че е по-добре да мълчиш. Въртиопашка нагла, днес си тук, утре там. На такива политически нагаждачи трябва пълен медиен игнор.
То пък щото някой в ГЕРБ има собствена воля….,
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews