Бареков обвини ГЕРБ, че купува гласове от ДПС

ГЕРБ няма нищо общо с ДПС и с напусналите депутати, отговори му Велчев.

Нели Чолашка 28 ноември 2014 в 15:00 3807 6

Николай Бареков в националния парламент.

Чувам, че двама депутати от ДПС са се откъснали, дано това не е сделка и сега мнозинство да се прави с тях и с Баракова.

Това коментира в кулоарите на парламента лидерът на ББЦ и евродепутат Николай Бареков по повод прогонването на двама депутати - Гюнай Хюсмен и Муса Палев, от групата на ДПС. Те стават независими депутати, а формалният повод за прогонването им от групата е, че са влезли в парламента с преференциален вот. 

"Бареков и неговата партия извадиха ДПС от властта, но г-н Борисов и ГЕРБ вървят нататък да я вкарат през задния вход", каза лидерът на ББЦ, говорейки за себе си в трето лице.

По думите на Бареков голям гаф е бил сътрудничеството на ГЕРБ с Патриотичния фронт и то е било заклеймено от почти всички парламентарни групи. беше заклеймено

Бареков има информация, че ГЕРБ са "под обсада от Европа" заради НФСБ.

"Другата седмица вторник е крайният срок, в който те трябва да бъдат извадени от управлението или да си тръгнат сами защото разговорите, които ще има Борисов в Брюксел няма да са лицеприятни", твърди още лидерът на ББЦ.

Той първо даде заявка неговата партия да подкрепя правителството на Бойко Борисов, ако ПФ оттегли подкрепата си, но после обяви: „Никакво коалиционно споразумение не съм тръгнал да подписвам, защото нас никой не ни е поканил на разговори". 

ГЕРБ няма нищо общо с ДПС и с напусналите депутати, коментира в отговор на това изказване зам.-председателят на групата Красимир Велчев.

Той уточни, че това са вътрешно-партийни неща, които партията му няма да коментира и увери, че ГЕРБ с никого не прави уговорки. Кой коя партия напуска и кой става независим е тяхна работа, допълни Велчев.

„Не може те да ни предлагат подкрепата си. Има правилник на Народното събрание, където ясно е казан какъв е статутът на независимите депутати. Как ще гласуват-това си е тяхна работа, тях ги питайте.

Ние нито сме се договаряли с тях, нито сме водили някакви разговори с тях, нито ще водим разговори с тези депутати.

Има правителство, който иска да по подкрепя, който не иска - да не го подкрепя, това е въпрос на морал", коментира Велчев.

Относно Бареков Красимир Велчев каза, че е жалко, че той представлява България в Европа, а говори непрекъснато лъжи и глупости.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки