''България никога не е имала по-голям износ на оръжие за Украйна, отколкото при кабинета на Радев''

OFFNews 23 юни 2023 в 22:45 2700 3

Ивайло Мирчев

Снимка БГНЕС

Ивайло Мирчев

При управлението на служебното правителство, назначено от президента Румен Радев, българският оръжеен износ за Украйна е достигнал рекордно високи нива. Това заяви пред bTV депутатът от “Продължаваме промяната - Демократична България” Ивайло Мирчев.

“Критиките на президента, че ще вкараме България във война, са малко лицемерни. България никога не е имала по-голям износ на оръжие за Украйна, отколкото при управлението на служебния кабинет на Радев”, каза Мирчев.

Той коментира още, че никой в ПП-ДБ няма илюзии какво представлява ГЕРБ.

"Хората ясно заявиха, че нито ГЕРБ, нито ПП-ДБ могат да управляват самостоятелно. Затова предлагаме механизъм за гарантиране на реформаторска програма, какъвто заявиха в съвместна декларация академик Денков и Мария Габриел преди броени дни", каза депутатът от ПП-ДБ.

Ивайло Мирчев е на мнение, че между Денков и Габриел "има страхотна синергия, но парламентарната група на ГЕРБ бламира собствения си външен министър и потенциален бъдещ премиер".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

145

3

Far Rider

24.06 2023 в 07:59

Писна ми от комунистически лъжи и опорки от руското посолство. ОФИЦИАЛНО България НЕ доставя оръжие на Украйна. Частни компании продават оръжие на трети фирми и те го доставят в Украйна. Стига сте лъгали. Генерал-губернаторът на Задунайская губерния го каза ясно: никакви оръжия за Украйна.

12407

2

Bad Horse

24.06 2023 в 00:17

Добър ден.

318

1

Valioka

23.06 2023 в 23:24

Сефте комендантски...