Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Атанас Атанасов е новият лидер на ДСБ, Радан Кънев става зам.-председател

OFFNews 10 юни 2017 в 18:15 16475 13

Атанас Атанасов е новият председател на ДСБ. 

Решението беше взето с тайно гласуване на делегатите на Националното събрание на партията. Другите кандидати за поста бяха Светослав Малинов, Борис Точев и Ралица Кирилова.

Атанасов беше избран на втори тур. На първия тур с най-много гласове се оказаха Атанасов и Светослав Малинов съответно със 191 и 177 гласа. 

До избора на нов председател на партията се стигна, след като досегашният лидер Радан Кънев подаде оставка след слабото представяне на парламентарните избори. 

Атанас Атанасов беше дългогодишен депутат, досегашен зам.-председател на партията и един от учредителите й. 

"Ние трябва да създадем алтернатива на днешното статукво, не може БСП да е алтернатива, те са наши опоненти", каза Атанасов след избирането си. 

Радан Кънев беше избран за зам.-председател. 

За зам.-председатели бяха избрани още Димитър Сяров и Цецка Бачкова. В ръководството на ДСБ влизат още Катя Панева, Димитър Божилов, Людмила Илиева, Дора Димитрова, Стоян Захариев, Стоил Яков, Грети Стефанова и Зарко Узунов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16008

11

Nik68

11.06 2017 в 12:21

Поредната ченгеджийска кандидатура начело на провалила се политическа партия. Явно са решили да се доубият ритуално, или по-скоро самоубият, но надали разбират какво правят.

13604

10

In Trum we trust

11.06 2017 в 00:59

Винаги съм знаел, че ДС-барите са прости, ама с този избор направо избиха рибата. Тази партийка отдавна живее активен задгробен живот.

 
X

Да помогнем на украинските деца!