Антон Кутев: Това че Местан развали правителството не е проблем на БСП

OFFNews 18 юни 2014 в 08:41 3041 6

Това че Местан развали правителството не е проблем на БСП, каза в студиото на bTV депутатът от БСП Антон Кутев.

Той обясни, че ДПС не извиват ръцете на БСП с оставката на правителството.

„Правителството си тръгва, защото хората показаха на тези избори, че не разпознават БСП“, обясни червеният депутат, според когото евроизборите са били показател за това дали кабинетът ще има подкрепа.

Кутев обясни, че падането на правителството няма нищо общо с отношенията между банкера Цветан Василев и депутата от ДПС Делян Пеевски. Според него е било невъзможно „в тази обстановка да се продължава“.

Той обясни, че БСП са искали избори в края на юли. Тази възможност обаче вече е изусната, затова се е стигнало до определянето при президента на датите от 28 септември до 12 октомври. Кутев обясни, че не е добре избори да има по време на големи празници, какъвто е Курбан байрамът на 5 октомври.

Червеният депутат коментира и въпроса с оставката на Сергей Станишев като лидер на БСП. Той обясни, че този въпрос ще бъде решен от конгреса на партията, която вероятно ще де проведе преди предсрочните избори. Депутатът отрече твърденията, че градската организация на партията е искала оставката на Станишев. Според него пленумът в софийската организация на БСП бил остър и критичен, бил и самокритичен, но не е ставало дума за оставката на Станишев. „Друг е въпросът, че Станишев вече не е в политиката, никой не е вечен“, коментира Кутев.

Депутатът определи твърденията за това, че БСП 11 пъти са губили изборите, като „мантра“. „Как губи БСП като сега е в управлението? От времето на Жан Виденов това е първият път, когато имаме 84 депутати“, обясни Кутев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови