Антон Киссе: Има разочарование в делегацията на Кулеба след срещите в София

Майките изпращат синовете си на фронта, а няма бронежилетки за тях, разказа председателят на Асоциацията на българите в Украйна

OFFNews 21 април 2022 в 09:04 8840 3

Снимка antonkisse.com

Нашите войници нямат достатъчно бронежилетки. А майките изпращат синовете си и искат да им дадем, за да отидат на фронта. Определено има разочарование в нашата делегация след срещите в България. 

Това заяви Антон Киссе - председател на Асоциацията на българите в Украйна и член на делегацията на външния министър Дмитро Кулеба у нас, по Нова тв. Той е присъствал на всички официални срещи на Кулеба в София. И уточни, че на такива срещи не се взимат конкретни решения, а се определят основни цели и задачи. Премиерът Петков каза, че има политически сили, които могат да създадат проблеми в България. Когато експертните групи се договорят, тогава ще бъде ясно всичко, коментира Киссе за евентуалната военна помощ от нашата страна за Украйна. 

Вчера имах разговори с представители на парламента, лични срещи. Украйна не може да отговори на условията, които Русия поставя. Нито един управляващ лидер в света няма да направи крачка, с която да остане в историята като отдал от територията на страната, разказа Киссе. Социалисти и други представители казват - "нашите избиратели имат противоречиви мнения, разбираш, ти си депутат, те няма да ни подкрепят". Заради избирателите - нееднородно е настроението сред хората, затова не могат да ни подкрепят, така обясняват, допълни председателят на Асоциацията на българите в Украйна. 

Аз съм политик, не се обиждам, но не съм доволен - когато убиват хора, няма аргументи. Трябва ни всичко, оръжие, но аз проведох индивидуални срещи, да открием сърцата си, затова говорих за бронежилетки и каски, обясни той.  

Безусловно в нашата делегация има разочарование, категоричен бе Антон Киссе. И изрази голяма благодарност на българите, които приемат украински бежанци, въпреки че знае колко тежко се живее в България. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Българският национализъм не може да бъде приятел на Кремъл