Александър Томов и 'Заедно за промяна' изненадаха с подписка за втори мандат на Радев

OFFNews 28 януари 2021 в 15:17 3945 0

Движение „Заедно за промяна” инициира подписка за издигането на Румен Радев за втори мандат за президент на Република България. Ще реализираме инициативата до края на март, обяви на пресконференция Александър Томов, лидер на движението.

Той уточни, че инициативата не е координирана с Радев. 

"Целта е ясна - ние търсим обединяващо звено на всички, които искат политическа промяна. Не говорим за лични качества, не говорим за никакви дребни закачки. Смятаме, че след като вече е категорично, че опозиционните сили ще се явят на парламентарните избори в няколко блока - вероятно в 3, ако не броим БСП, трябва да се търси обединяващо звено. Ще имаме нужда от обединение след изборите, стабилно правителство и стабилизация на държавата", коментира още Томов, цитиран от БТА. 

Президентът Радев застана категорично на страната на тези, които искат промяна, той е естествен лидер на промяната, коментира Томов.

Според него подписката се очаква да има "десетки хиляди, да не кажа по-голяма дума - стотици хиляди подписи". 

От прессекретариата на държавния глава казаха за БНР, че не е водена комуникация с държавния глава и той не е информиран за намерението на Движение „Заедно за промяна“ да инициира подписка. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews