6 месеца по-късно: Събрахме БТР-ите, които трябваше да пратим на Украйна лятото

България е сред страните, оказали най-голяма подкрепа на Украйна, заяви министърът на отбраната Тодор Тагарев

OFFNews 23 февруари 2024 в 19:31 1995 3

Тодор Тагарев

Снимка БГНЕС/Стефан Василев

Тодор Тагарев

БТР-ите са събрани, очаква се да дойде фирмата, която осигурява железопътния транспорт, за да ѝ помогнем да бъдат натоварени и да заминат за Украйна.

Това заяви пред журналисти министърът на отбраната Тодор Тагарев в навечерието на навършването на 2 години от началото на войната в Украйна, предаде БТА. 

Пред повече от половин година през лятото Народното събрание реши да изпрати бронетранспортьорите на Украйна, които до днешна дата още не са заминали. 

"Въпросът с БТР-ите се преекспонира изключително много. Армията си е свършила работата. Не може да отговори на въпроса кога ще заминат бронетранспортьорите, защото този въпрос вече е в други ръце. Предполагам, че е въпрос на дни", коментира Тагарев. 

По думите му България много е помогнала и е сред страните, оказали най-голяма подкрепа на Украйна. Министърът каза, че България не може да се мерим с показателите на решенията за оказване на помощ на други страни, но че постоянно се преглеждат исканията и възможностите да окажем подкрепа.

"Можем да помогнем още с материални средства - като имаме готовност, ще обявим", каза още министърът, без да даде конкретика. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

135

3

Far Rider

24.02 2024 в 09:05

Огромна помощ оказва Тагарев. Но, както винаги - само на думи! Потвърждава се старото правило за българите: големи на думи и празни на дела! Тези БТР са като пикап по отношение на военната им стойност. Но, подмянаджиите не искат да разсърдят Путин и не ги пращат, а само обещават. В същото време продължават да купуват руски петрол за милиарди долари. Представете ис ка Тагарев ще организира дислоцирането на българска армия , ако има военен конфликт. Пак както и сега: войската е готова, но камионите заминаха да карат зарзават от Турция!

3251

2

динозавър

24.02 2024 в 01:14

Тагарев е сред най- важните поддържници на Украйна. Ругатните срещу него са хвалби за митрофанска-путинска.

500

1

781000

23.02 2024 в 21:12

С какво сме били помогнали било класифицирана информация. А как за БТРите не е бе ?? Ти специално с НИЩО не помогна, Украйна купиха на безбожни цени това, което беше изнесено към Режов, а ти се оказа едно огромно недоразумение, точно като тези, които те сложиха там.
 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков