10 часа 12 министри ще отговорят на депутатски въпроси

Нели Чолашка 17 февруари 2015 в 07:45 2502 0

Снимка БГНЕС/Петко Налбантов

Депутатите се събират днес на извънредно заседание, което беше свикано от председателя на парламента Цецка Цачева заради упрека на опозицията в парламента, че са се натрупали много питания, а някои министри въобще не са се явявали на контрол.

По план заседанието ще продължи - 10 часа - от 9 до 19 часа. В началото ще бъде подложено на гласуване предложението на лидера на БСП Михаил Миков за създаването на временна парламентарна комисия за проучване финансовото състояние на пенсионните фондове и ефективността на надзора върху тях.

В Народното събрание са поканени - 12 министри, но не се знае дали за всички тях ще стигне времето. Към някои от министрите има по 15 въпроса. На питания днес ще отговарят здравния министър Петър Москов, който отдавна не е идвал в парламента и министърът на културата Вежди Рашидов, който досега не е участвал в парламентарен контрол.

Сред други министри, които се очаква да се явят пред депутатите, са регионалният Лиляна Павлова, образователният Тодор Танев, земеделският Десислава Танева, вътрешният Веселин Вучков и др.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков