Зов за помощ за първото поставяне на противотуморна ваксина

14 април 2012 в 08:30 7397 1

Фондация
Фондация "Остани" е сред малкото у нас, борещи се усилено в името на оцеляването на хората с някои от най-тежките диагнози.
Един от най-изявените и уважавани членове на Форума на OFFRoad-Bulgaria.com д-р Емануил Найденов, познат и като emanuilis, не за пръв път се захваща с изключително благородна и  важна за страната ни кауза. Сега обаче има и каузата, която се нуждае и от подкрепата на останалите хора. Пък и какво по-хубаво от това да помогнем на човек в беда именно по време на такива светли празници? Ето какво казва самият д-р Найденов:
Скъпи приятели, развитието на проекта e вече в напреднала фаза. Не бих искал да изпадам в детайли, но ето, накратко: Крайна фаза - изграждане на референтен клиничен център за комплексно лечение на злокачествени мозъчни тумори в рамките на България. http://www.stay.eu.com/content.php Вчера осъществихме оперативна интервенция при млада жена с рецидив на заболяването - всичко премина добре, възстановяването е оптимално. Тя ще бъде ПЪРВИЯТ български пациент, реален кандидат за изработване на специфична противотуморна ваксина. Искам да отбележа, че не става въпрос за Нана, Гого, Юксел и пр. други известни личности - това е обикновена българска жена, човек като всички нас. Една реална история за борба и съпричастност. Благодарение на DHL туморната проба беше транспортиране напълно безплатно до Университетската клиника в гр. Льовен. Сега предстои неотложно пътуване до Белгия на 22-ри април. Нашите колеги там ще поемат напълно безплатно лабораторното изготвяне на ваксината - имаме договорка и за още един такъв пациент в рамките на тази година. Необходими са обаче средства за осигуряване на транспорт и хотелско настаняване в рамките на 9 дни - технологичен период за изолиране на левкоцити с последващо изготвяне на живата дендритно-клетъчна суспензия. В банковата сметка на Фондация Остани в момента има 60 лв - остатък от предходно мое дарение. Сами разбирате, че тази сума е крайно недостатъчна. По мои приблизителни изчисления ще бъдат необходими поне около 3500-4000 лв: - двупосочен самолетен билет: 500 Euro - трансфер от летището до гр. Льовен: 40-50 Euro - хотелско настаняване за 9 дни: 600-700 Euro - междинен, еднодневен болничен престой за осъществяване на левкаферезата: 750 Euro Поради наличните кратки сркове за реакция си позволявам да се обърна към вас за логистична и материална помощ. Търсим социално и прогресивно мислещи благодетели, което в днешно време се оказа една изключително трудна задача. Идеята и смисъла на всичко това са ясни. Ще сме благодарни за всякакви насоки и предложения. С уважение, Д-р Е. Найденов (emanuilis)
Благодарение на това, че д-р Найденов е дълбоко уважаван във Форума, веднага се намира потребител - в случая Супер Модераторът nickbochev, който да даде повече информация за "проекта" - фондация "Остани", помагаща неописуемо много на хора с една от най-тежките диагнози. Той е припомнил думите на самия emanuilis, който описва фондацията така:
Фондация ,,Остани” е учредена на 17 Ноември 2010 г. в гр. София, като неправителствена и неполитическа организация.  Фондацията си поставя следните цели: Информиране на максимален брой пациенти и техните близки относно актуалните възможности за профилактика, диагностика и лечение на мозъчните тумори. - Изграждане на подготвен екип от професионално ангажирани и компетентни специалисти, отговарящи на съвременните изисквания в тази сфера. - Активно подпомагане на диагностичния и лечебен процес при болните, тяхната рехабилитация и пълноценно интегриране в обществото. - Насърчаване и финансово обезпечаване на научни разработки в областта на експерименталната и клинична невроонкология. Актуалните проекти на Фондацията за 2012 г. включват: ,,Специфична имунотерапия при болни с рецидив на мултиформен глиобластом." - ,,Интраоперативна флуоресценция при болни с мултиформен глиобластом." ,,MGMT типизиране при болни с новодиагностициран мултиформен глиобластом." - ,,Интраоперативна термография при болни с мултиформен глиобластом." Ако искрено вярвате в нашите цели и желаете да подкрепите дейността на Фондацията, можете да изпращате Вашите финансови дарения до: Фондация ,,Остани” Банкова сметка в лева при: Централна кооперативна банка АД, гр. София BIC: CECBBGSF IBAN: BG69CECB979010C2156600 Допълнителна информация може да получите на сайта на Фондацията: www.stay.eu.com, на електронната ни поща:[email protected], както и на телефон: +359 897 854 654 (10:00 ч - 12:00 ч, 18:00 - 20:00 ч - през работните дни от седмицата). С уважение, Д-р Емануил Найденов
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Какво трябва да знаем за коклюша