Закопчаха кола на синя зона преди да изтече платеният час

OFFNews 09 август 2017 в 12:46 11473 2

Съобщенията от Центъра за градска мобилност

Служители на Центъра за градска мобилност в столицата поставиха скоба на паркиран на синя зона автомобил преди да изтече предплатеното време за ползване. Макар че собственичката на автомобила показала есемесите, на които ясно се вижда, че не е просрочила времето за престой, служителите отказали да премахнат скобата.

За случая разказа пред OFFNews потърпевшата Десислава Олованова.

Във вторник следобед тя оставила автомобила на паркинг със синя зона на ул. Алабин. Колата била единствена на целия паркинг. Десислава била наблизо, когато получила есемес, че в 15 часа и 44 минути престоят изтича. В същата минута с второ съобщение мобилният оператор ѝ съобщил, че на колата й е поставена скоба. Точно в посочената минута стигнала до автомобила си. Екипът на ЦГМ вече си бил тръгнал от паркинга, като й оставил написано на ръка листче. Според написаното скобата била поставена в 15 ч и 48 минути - т.е. 4 минути след като Деси пристига на мястото.

"Изглежда го бяха оставили доста преди това, защото след обаждането ми им отне поне десет минути да се върнат. Показах часа на съобщенията на мобилния оператор, но не срещнах разбиране. Казаха, че важи написаното на ръка на листчето", казва тя. Принудена била да плати глобата от 30 лева, защото в противен случай колата й щяла да бъде откарана на наказателен паркинг.

"Нямам идея защо са го направили. Досега не ми се е случвало нещо подобно", недоумява потърпевшата. 

Потърсени за коментар по случая, от ЦГМ заявиха пред OFFNews, че проверка в системата на им показала, че пуснатото съобщение Десислава е платила паркирането до 15:44 часа. Минута по-късно през мястото минал контрольор, който установил, че колата вече няма право да бъде на мястото и повикал екипа със скобите. Колата е закопчана в 15,48 часа и 23 секунди, уточниха от ЦГМ. Според тях няма основание да се оплакване, защото са минали 5 минути след заплатеното време за синя зона. От Центъра за градска мобилност добавят, че дори есемесът, който трябва да получи 5 минути преди изтичане на времето, да се е забавил, всеки получава съобщение кога изтича зоната му, веднага след като изпрати своя есемес за платено паркиране.   

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Какво трябва да знаем за коклюша