В памет на един български шофьор

23 юли 2012 в 16:49 2976 5

Погребението на Мустафа Кьосев, загинал при бомбения атентат на летище Сарафово в Бургас. Снимка: БГНЕС
Погребението на Мустафа Кьосев, загинал при бомбения атентат на летище Сарафово в Бургас. Снимка: БГНЕС

В суматохата около загиналите израелски туристи беше незаслужено забравен човекът, загинал заедно с тях при изпълнение на служебните си задължения, а именно 36-годишният шофьор от с. село Юруково, Якоруда Мустафа Кьосов.

Мустафа Кьосов беше забравен напълно умишлено и по политически причини, просто защото се е случило да е от неудобна религия.

Нито един български политик не демонстрира своята религиозна толерантност и не отиде на погребението на г-н Кьосов за да отдаде почит в последния му път, нито един български политик не пое ангажимент към семейството на г-н Кьосов, макар в последните дни да се наслушахме на критиките от страна на правителството на някаква малка източна страна колко ни била зле сигурността и как трябвало да пазим техните граждани като писани яйца, когато идват да играят хазарт и да ползват евтини проститутки.

Зер, сигурността на израелските граждани е много по важна за Република България, отколкото сигурността и благоденствието на нейните собствени граждани, както и сигурността и благоденствието на всички останали туристи идващи в България наистина да почиват, а не да носят домашните си геополитически проблеми.

Публикуваме този текст, с незначителни уточнения, изпратен ни от читател, който е посочил името си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки