Зли кане корсо разкъсаха куче в Борисовата градина

OFFNews 09 март 2020 в 11:33 37638 15

Издателят на Капитал и Дневник Иво Прокопиев публикува във фейсбук шокиращ разказ за това как преди ден кучето му Руби е било убито от две кучета от породата кане корсо, охраняващи неработещата къпалня "Мария Луиза".

Случката е от центъра на столицата - Борисовата градина.

Младото бордър коли на Прокопиев преминало оградата, за да си играе и само след 10 секунди било убито от зверовете.

“А, ако през оградата беше влязло дете?” - попитахме. “Майка му да си го пази. Това е частен имот” - ни каза охраната.

Преди година кучета от същата порода убиха човек в софийското село Владо Тричково.

Ето и целият разказ на Иво Прокопиев за случилото се:

Руби

Отне ми няколко часа да се съвзема. Последното, което писах беше за валутния борд и беше много по-лесно. Та така - 8 март, неделя, денят започна празнично с цветя, късна семейна закуска и разходка на кучето.

Руби е младо куче от породата бордър коли. Много е мила, красива и бърза. Обича да тича и да си играе с други кучета.

Живеем близо до “Борисовата градина”. Валеше дъжд и затова не влязохме в гората, а тръгнахме по асфалтираната алея нагоре към алея “Яворов”, покрай къпалнята “Мария Луиза”. Руби тичаше напред-назад около нас, както обикновено. В един момент видя две кучета в къпалнята и се промуши през решетките на оградата да си играят. Десет секунди по-късно беше мъртва. Двете женски кучета от порадата кане корсо не й дадоха никакъв шанс. Професионални убийци.

Всеки, който е гледал животни си представя травмата от подобна нелепа смърт. И може да си представи как съобщаваш новината на децата си, които са отгледали кучето от бебе.

Това се случи в един на обяд, в центъра на София. На 8 март. На 16-ти март Руби щеше да навърши една година.

Историята на къпалнята е ясна. Проблемите й също. Но защо общината търпи в центъра на София да се отглеждат зверове, които убиват всичко живо? Това се случва в имот, в който 41% от фирмата-собственик са общинска собственост. На прозореца на сградата на къпалнята дори виси протокол от проверка на Столичния инспекторат, че охранителните кучета на обекта не проявяват агресия. Кого лъжем с този протокол? Феноменално е до какви нива е стигнало лицемерието на институциите и безсилието на гражданите.

Срамна работа.

Убийството не е прецедент. Преди няколко месеца пак там по същия начин документирано е било убито друго куче - сетер. Твърди се и за още няколко.
Отново миналото лято, кучета от същата порода са убили и човек в Искърското дефиле. В много държави породата или е забранена или има специален режим на отглеждане.

“А, ако през оградата беше влязло дете?” - попитахме. “Майка му да си го пази. Това е частен имот” - ни каза охраната.

Пазете си кучетата и децата. И себе си пазете. Двата звяра са обучени убийци и са по 45-50 кг. Оградата е изгнила и с много дупки. Най-добре избягвайте района.

Руби, почивай в мир мило куче. Благодарим ти за прекрасните моменти заедно! Всички много те обичаме.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6000

15

Aleksandar Ivanov

12.03 2020 в 17:02

Изключително грешен фокус...

Реакцията ми на статията:

https://www.youtube.com/watch?v=HadZ9Yc8Mo8

3004

14

Ivan Gaydarov

11.03 2020 в 10:23

Такааа, много субективно написана статия, няма безпристрастност, няма обективност.

Собственика на офнюз и капитал, си разхожда кучето не на повод а пуснато свободно нарушавайки реда (който има за разхождане на дом. любимци), покрай ограда на частен имот в който има кучета които го охраняват от навлизане на чужди лица (крадци) или животни. Глупавото куче на малоумният собственик влиза в двора през оградата през решетките и там го удушават - е то там какво търси? Какво търси в частен имот, в чуждия двор? Кучетата си вършат работата, за това са там. Това са работни кучета и не се намират пуснати в парка да играят с други кучета. Същото биха направили и каракачанки, немски овчарки, ротвайлери дори и по големи непородисти кучета. Виновен е тоя кретен дето си е разхождал кучето пуснато без да се съобрази с породата му че го кара да се провира (бордър колитата са лисичари) и мястото където го разхожда.

14469

13

случайно прочетох

09.03 2020 в 18:47

Отвратително!
Фандъкова, разкарай се най-накрая!
Вредна си за хората и за животните, около тях!

3013

12

Stela Stelianova Stoilova

09.03 2020 в 15:21

Кане корсо са пазачи
Работата им е да убият или поне изплашат който влезе неканен в обекта който охраняват
Тъжно ми е за бордър колито
Аз много обичам животни не казвам че го е заслужило, но и те не заслужават да бъдат убите за това че са свършили това за което са поставени там

3007

11

Венцислав Хаджиев

09.03 2020 в 14:51

Разстрел незабавно на помиярите! И ако нещастния им собственик ми се направи, куршум в главата и на него! После адвоката ми все ще измисли нещо. В тая смешна държава така се решават нещата най-добре!

3013

10

Anka Gancheva

09.03 2020 в 14:15

Много лошо за всички,! кучета са живи същества!

77927

9

El Commandante

09.03 2020 в 14:10

Неагресивни към хора и неагресивни към други кучета са две съвършено различни неща.
Ще ти дам за пример бултериерите. Изключителна рядкост е да срещнеш бултериер, който е агресивен към хора, в 99% от случаите идват при тебе да си играят, ОБАЧЕ, много често нападат други животни, особено по-дребни, просто имат такава черта и затва трябва да се социализират от малки.
Отговорността за поведението на едно куче ИЗЦЯЛО пада върху собственика му.

11796

8

Keizer Soze

09.03 2020 в 13:53

Това което има като табела, е протокол от инспектората, че има неагресивни кучета. Същия инспекторат, който гълта все повече милиони от парите ни всяка година за все по-малко свършена работа.

4245

7

rrr11

09.03 2020 в 13:52

Вината е при собственика, че не си е оправил оградата.
Нямам куче, но ако на мен ми се случи нещо подобно няма да се жалвам по медиите, а просто 2-те кучета убийци щяха да са мъртви до 1 седмица.

11796

6

Keizer Soze

09.03 2020 в 13:51

Минавам често от там, няма как да се види какви кучета и дали има вътре. Щом може да влезе куче, значи могат да излезнат и зверовете.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки