Журналисти и граждани вече няма да имат достъп до мястото, където заседна Vera Su

OFFNews 30 септември 2021 в 20:30 3201 1

Снимка МОСВ

В 17:00 ч. Каварна въведе частично бедствено положение заради заседналия кораб "Vera Su". Това стана ясно от издадената по-рано днес заповед от общината.

От днес е прекратен достъпът до националния археологически резерват „Яйлата“ - с изключение на "лицата, свързани с изпълнение на мерките". Това означава, че журналисти и граждани няма да бъдат допускани до района, в който е заседнал "Vera Su".

Поради опасност да бъде изгубен човешки живот или да бъде увредено здравето на корабния екипаж, както и да настъпят значителни неблагоприятни последици за околната среда, се въвежда в действие общинският план за защита при бедствия, съобщават от кметската управа.

Кметът на Каварна Елена Балтаджиева разпорежда да бъдат предприети превантивни мерки за извеждане на екипажа от кораба - при поискване от неговия капитан. При нужда трябва да бъде осигурена медицинска помощ. За карантинираните моряци трябва да бъдат осигурени подслон и храна.

Частичното бедствено положение ще действа за срок от седем дни в националния археологически резерват и защитената местност "Яйлата", която е в границите на защитените зони "Комплекс Калиакра" и "Калиакра".

"Vera Su" заседна в "Яйлата" на 20 септември. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков