Жител на Гърмен: За сирийските бежанци има домове, а за нас – не; ще стане война

OFFNews 08 септември 2015 в 08:57 6862 23

Не може сирийците да пристигат и да им намират жилище, а на нас не намират. Няма да има мир. Ако някой от Гърмен посмее да опита да удари някой от нашите, ще стане война. Аз няма да ги карам нищо да правят, но няма вече да ги спирам.

Това каза в ефира на Нова телевизия ромски пастор, който е един от най-влиятелните хора в махалата. В неговия дом живеят 15 души. Той призова за оставката на министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова и на лидера на ВМРО Красимир Каракачанов

И днес продължава събарянето на незаконни постройки в ромската махала "Кремиковци". Около 60 жители на квартала ще останат без дом.

Пасторът заяви, че ще искат разрешение от общината за провеждането на мирен протест. "Не можем да търпим. Двама-трима души в Гърмен наливат масло в огъня. Има незаконни постройки в цялата община", каза той. 

Според лидера на Евророма Цветелин Кънчев министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна трябва да даде отговор на много въпроси. "Аз настоявам министър Лиляна Павлова да отиде там. Тук трябва да се търси възможност чрез фургони ли ще бъде или по друг начин, хората сами да кажат как искат да зимуват. Лиляна Павлова, щом толкова много спазва законите, защо 2012 година не дади публичност за тези 9 месеца, в които хората имаха възможност да си узаконят жилищата в цялата държава. Тогава под сурдинка бяха узаконени хотели и хотелчета", каза Кънчев.

Един от лидерите на протестите в Гърмен - Иван Байрактаров, заяви, че в квартала има незаконни къщи от по три етажа, които са собственост на социално слаби хора. "Няма политически партия в България, която да не е забъркала каши и да не е спомогнала за мизерното живеене на всички хора", така Байрактаров отговори на въпрос дали е привърженик на определена политическа партия. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков