Жълт код за силен вятър в 14 области

OFFNews 27 февруари 2023 в 06:10 1291 0

Кокичета

Снимка БГНЕС/архив

Максималните температури ще са в широки граници

Жълт код за силен вятър е обявен в 14 области в източната и централната част от страната заради силен вятър. 

Днес през България преминава студен атмосферен фронт. Облачността ще е променлива, по-често значителна и на места ще има и валежи от дъжд. 

Максималните температури ще са в широки граници - от 10° - 12° в западната половина от страната до 18° - 20° на изток, според прогнозата на НИМХ. 

Над планините облачността ще бъде по-често значителна и на много места ще превалява сняг, под около 1500 метра - дъжд. Ще духа умерен и силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра - около 1 градус. 

Край морето облачността ще е променлива, често значителна и в следобедните часове ще вали дъжд. Ще духа умерен, временно силен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са 16°-20°. Температурата на морската вода е 6°-8°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала. 

През следващите дни вятърът ще се ориентира от североизток, температурите ще се понижават и в четвъртък минималните ще са между 0° и 5°, а максималните - между 3° и 8°. Ще бъде предимно облачно, с валежи от дъжд, в планините над 1500-1600 m - от сняг. Утре в отделни райони в Южна България ще са значителни по количество. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков