''Защото заедно ние можем!'': Студентско бягане в София набира средства за социални домове

OFFNews 20 април 2023 в 12:10 863 0

студентско бягане

Снимка Скрийншот

Инициативата „Защото заедно ние можем!“ ще се проведе на 29 април

Студентската организация "Бизнес клуб" към Стопански факултет на Софийски университет "Св. Климент Охридски" организира първото студентско бягане ,,UNIRUN” в София под наслов „Защото заедно ние можем!“. Събитието ще се проведе на 29 април.

Целта на инициативата е да се популяризира необходимостта от спорт, здравословен начин на живот и участието в благотворителни кампании сред младите хора. Маршрутът е 6 километра и включва три обиколки през парк „Студентски“.

Събитието е отворено за всички, които се чувстват млади по душа и няма да има ограничения за възраст. За безпрепятственото му протичане ще има доброволци на ключови локации в парка, които да наблюдават,  напътстват и дори да окуражават участниците, съобщават организаторите.

Благотворителната кампания на инициативата дава шанс за активен живот на деца от социални домове. С част от събраните средства от входни такси ще бъдат закупени спортни принадлежности за социалните домове - "Център за настаняване от семеен тип за деца без увреждания“ в Перник, кв. "Изток", и Дом за деца лишени от родителски грижи "Констанца Ляпчева" в гр. Долна Баня. В домовете живеят над 20 подрастващи.

Регистрацията на участниците ще започне в 9,45 ч., а официалният старт ще бъде даден в 11 ч.

Можете да се запишете за участие до 28 април тук.

Входът за участие при по-рано записване и онлайн плащане е сумата от 10 лева., а при записване в деня на събитието е 20 лева.

Подробности за събитието можете да намерите във Facebook, Instagram и Linkedin и в профилите в социалните мрежи на Стопанския факултет и СУ.

Спонсор на студентската инициатива е KPMG Bulgaria, а сред партньорите на събитието са Red Bull, Rakuten Viber, Тук-Там и TrackSport.

Бизнес клуб Софийски университет "Св. Климент Охридски" e неправителствена организация, чиято цел е да изгради активна студентска общност в България, насочена към създаването на различни проекти, които добавят стойност в ежедневието. В своите 25 години от съществуването си клубът скъсява дистанцията между университета и
бизнеса и позволява на студентите да развият уменията, необходими за бъдещата им професионална квалификация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!