Зарибяват отново пресъхналата през август река Искрецка

OFFNews 01 септември 2022 в 15:18 1692 0

Зарибяват река Искрецка

Снимка Асоциация Хидроенергия

Зарибяват река Искрецка

Представители на „Съюза на ловците и риболовците в България“ и Асоциация „Хидроенергия“ започнаха кампания по зарибяването на река Искрецка.

Тя пресъхна през август и рибата в реката измря.

Как река Искрецка изчезна снощи (видео)

Днес река Искрецка беше зарибена със 150 килограма балканска пъстърва. Двете организации продължават със съвместните си инициативи по зарибяването на вътрешните водоеми и реки за стабилизиране на състоянието на рибните запаси в тях.

Искрецката река се върна - огромна (видео)

„Важно е обществото да обръща все по-голямо внимание на природните предизвикателства и да проявява устойчиви практики и социална ангажираност", коментират от асоциация „Хидроенергия“ и апелират за по-активно опазване на реките и повече внимание от страна на държавата и общностите.

"Продължаваме да извършваме проактивни действия в местностите, в които предизвикателства с водните ресурси остават нерешени с години. Хидроенергийният сектор от дълго време очаква и ясна регулаторна рамка за нормите при изграждане на рибни проходи в българските реки, която се бави от страна на държавата. Липсата и не ни позволява регулирано да изграждаме рибни проходи в нашите съоръжения независимо, че от години настояваме за тази практика, която е стандарт в цяла Европа“, споделят от Асоциация „Хидроенергия“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки