Задържаха мъж, убил нападател при самозащита в Шумен

OFFNews 16 май 2018 в 16:04 4153 5

По искане на Шуменската окръжна прокуратура съдът наложи мярка за неотклонение "Задържане под стража" на 36-годишен мъж, убил циганин при самозащита.

На 12 май Велико Лефтеров бил нападнат от група цигани, които започнали да го удрят с тухли и камъни. За да се защити, той извадил нож и намушкал един от нападателите си в гърдите, който починал малко по-късно в болница.

Лефтеров е задържан под стража, а от прокуратурата са повдигнали обвинение за убийство по чл. 115 от Наказателния кодекс, който предвижда от 10 до 20 години затвор, научи OFFNews.bg.

"Засега разследването е в ранна фаза и нямаме достатъчно доказателства", заявиха от държавното обвинение.

Лефтеров е с чисто съдебно минало и не е освидетелстван

Гласност по случая даде братът на Велико - Анатоли Лефтеров. Той публикува видео в социалната мрежа Facebok, на което е запечатано нападението. 

В текста към публикацията Анатоли пише, че брат му е бил нападнат, докато е цепел дърва на възрастна съседка.

"Както се вижда на клипа четири човека го заобикалят с метални тръби, тухли и камъни. Събарят го на земята, започват да го блъскат, ритат да скачат отгоре му и да ругаят. Всичко това пред погледа на 10-ки зрители, останали бездейни с изключение на стареца от клипа. След неколкократни попадения с камъни и тухли в главата му със замъглено зрение с последни сили в състояние на неизбежна самоотбрана брат ми вади ножа, с който по-рано е дялкал клоните от дървата и го забива в гърдите на единия от нападателите си. Ранения нападател умира по-късно в болницата закаран от линейката която самият ми брат повикал и посрещнал", пише Анатоли.

Той обяснява, че Велико е с множество рани по главата.

"Това е ситуация, от която никой не е застрахован в България и не всеки се измъква жив от нея. Ние няма да оставим нещата така!!!", пише още Анатоли.

Заради съдържанието на сцени на агресия няма да публикуваме видеото. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

5

случайно прочетох

18.05 2018 в 13:50

Нищо лошо не е направил човека.Защитил се е.
Защо арестуват него, а не другите трима цигани?

14048

4

voododoll

16.05 2018 в 19:13

На видеото се вижда как 4ма бият, ритат и скачат върху един човек. Той успява да се изправи и се сборичква с един от 4мата и падат заедно на земята. Ако тея кретени в съда дето взимат само заплати и КПДто им е -1 изгледа видеото, човека ще си излезе прав че се е самозащитил. Но както знаем лилавите венци ги коткат от властта, все пак от тях им идва тя. За съжаление момчето ще лежи кюмура като за човек...

10571

3

Hissarion

16.05 2018 в 16:41

Добре че някои мислим критично и сверяваме информацията от няколко източника, че ако вярваме само на това, което някой пише тук, сме я закъсали. Нищо от описаната версия не е потвърдено от прокуратурата. Свидетели описват съвсем друга случка. Малко субективност не вреди понякога, но този текст е манипулация.

12416

2

IBL IBL

16.05 2018 в 16:33

Обвинение се повдига, а после следва да се докаже, за да бъде осъден човек. Но тук смърди на нещо много разпространено в изстрадалата ни Родина - човекът е бил осъден преди съда. Добре че брат му е разгласил, пък и тук се дочува. Никой не казва нищо за циганите, които са го нападнали. Ако нещо не е така - да бъде осъден за убийство, но ако се е отбранявал и то при реална заплаха за живот, здраве и имот - тогава някой прокурор трябва да влезе на топло вместо него, щото за друго не ги бива в повечето случаи. Повече гласност и успех на тоя смел българин. И ако има адвокати патриоти в района - да помагат!

12062

1

Pongo76

16.05 2018 в 16:17

Е как са му повдигнали обвинение, щом разследването е в начална фаза и няма достатъчно доказателства?
 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков