Задържаха извършителя на опита за убийство на 27-годишна бургазлийка

OFFNews 05 юли 2015 в 20:00 4976 1

Извършителят на опита за убийство на 27 - годишната Г.Г. от Бургас, осъществен в ранните часове на вчерашния ден в парк „Славейков”, е задържан в Сливен от служители на сектор „Криминална полиция” и „Специализираните полицейски сили” към ОДМВР – Бургас.

Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР – Бургас. Задържаният е 28-годишният криминално проявен Г.А. от Сливен, който е имал връзка с жертвата си. Своевременно сформирания полицейски екип, под прякото ръководство на Бургаска окръжна прокуратура, констатирал, че съществуват достоверни данни укрилия се след жестокото деяние Г.А. да напусне страната.

Отчитайки и възможността същият да извърши ново тежко престъпление, е наложено да се разпространи информацията, че за намушкването е задържан бившия съпруг на младата бургазлийка – 33 годишния И.Ц. Бургазлията съдействал на служителите на реда и след проведени разговори, е освободен.

Разследващите установили местонахождението на укриващият се Г.А. - апартамент в родния му град Сливен. Служители от звено „Специализирани полицейски сили”, ползвайки тактическо проникване, неутрализирали 28 годишния криминално проявен. Той е направил пълни самопризнания за извършеното деяние, като обяснил и причините за агресивното си поведение. Същият към момента се транспортира към Следствения арест в Бургас.
По случая в сектор „Криминална полиция” към ОДМВР – Бургас е образувано досъдебно производство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!