За два дни събраха над 3000 подписа за референдум срещу застрояването на "Младост"

OFFNews 19 септември 2016 в 09:57 6063 2

Снимка БГНЕС

Повече от 3000 подписа са събрани само за два дни за свикването на местен референдум срещу застрояването на парковете и градинките в столичния район "Младост". Това съобщиха пред OFFNews организаторите на подписката от "За зелен Младост".

От организацията посочват, че за свикването на допитване с гражданите е необходимо събирането на поне 15 000 подписа в срок от 3 месеца. 

От "За зелен Младост" публикуваха във фейсбук и пунктове за събиране на подписи за рефендума. Те уточняват, че списъкът ще бъде постоянно актуализиран и допълван.

Ето и местата, на които хората от столичния квартал могат да заявят желанието си за свикване на допитване по темата:

1. Младост 1 - пред ресторант Севън Сенс бл.47, до пазара в Младост1
2. Младост 1 - кафе клуб Авалон, бл.12а
3. Младост 1 - билярд клуб Трафопостове, до бл.13
4. Младост 1А - фирма за доставки Leron ул. Анна Ахматова 1, бл.501, вх.4
5. Младост 3 - срещу бл.322 магазин за Плодове и зеленчуци
6. Младост 4 - Пицария "Тарф " между бл.434 и бл.435,срещу 188 ОДЗ
7. Младост 4 - бл.408 Магазин за цигари и алкохол.

Въпросите, които ще бъдат представени пред гражданите, са два:

1- Подкрепяте ли да се приемат изменения в Общия устройствен план и Подробните устройствени планове на Младост 1, Младост 1А, Младост 2, Младост 3, Младост 4, които да не позволят ново застрояване на съществуващите зелени площи, междублокови пространства, терени с разположени съоръжения за игра на деца, паркинги и погранични на парковете територии?

2 - Подкрепяте ли да се обяви мораториум върху издаването на разрешения за строеж и започващо строителство в район Младост на Столична община, област София-град, до промяна на Общия устройствен план и Подробните устройствени планове на Младост 1, Младост 1А, Младост 2, Младост 3 и Младост 4?

Членове на Инициативния комитет "За Зелен Младост" посочиха, че успешното провеждане на референдума би накарало политиците да се замислят и най-сетне да започнат да защитават правата на гражданите. От организацията са категорични, че никоя политическа сила не стои зад тях.

Протестите на хората от "Младост" срещу застрояването на парковете и градинките в квартала вече доведоха до оставката на кмета на района Цвета Авджиева. В момента временен кмет на един от най-големите столични квартали е Деница Николова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews