Витошка без коли до Света Неделя от 3 март

Променят посоката на улици в центъра на София навръх националния празник

OFFNews 01 март 2018 в 08:51 6484 3

Пешеходната зона по столичния бул. Витоша се удължава до площад "Света неделя" от събота. Навръх националния празник се сменя и посоката на движение по улици в центъра на София, съобщи за OFFNews зам.-кметът по транспорта Евгени Крусев.  

Коли няма да се движат и паркират пред Съдебната палата и до бул. "Александър Стамболийски". 

Обръщането на движението се отнася до „Позитано“, „Княз Борис I“ и „Алабин“, а ключовата точка на промените е улица „Лавеле“.

Промяната е част от цялостна идея за нова постоянна организация на движението в зоната между улица „Алабин“ и булевардите „Тодор Александров“ и „Александър Стамболийски“. 

Според новата архитектурна схема движението по „Княз Борис“ от „Позитано“ ще е в посока „Стамболийски“, а при колелото на трамвай №5 „Позитано“ се обръща към „Леге“. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8695

3

дърт комуняга

01.03 2018 в 15:13

поредната простотия на червените селяндури в кметството. пак ще се похарчат един куп парета, още по-голям куп ще откраднат - и защо? големи яйца, големата аванта за пешеходците - 50 метра зона, в която няма какво да правят, напълно ненужна. шумим, другари, шумим!

12688

2

Emil Kasamakov

01.03 2018 в 10:42

"Княз Борис" беше най-прекият и най-бързият път от "Мария Луиза" в посока НДК, Южния парк, Иван Вазов, Лозенец, Хладилника и т.н. Сега всичкото това движение ще се отклони към "Цар Освободител" + "Раковска" и "Петте кьошета", които ще станат още по-безсмислено натоварени.
 
X

Подкастът на OFFNews